Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Платникам пропонують стати добровольцями

11 листопада 2014 р., 11:45

І тимм самим забезпечити собі страховий стаж

Добровільна участь у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування – це реальна можливість для громадян забезпечити страховий стаж та створити умови для збільшення розміру майбутньої пенсії.Для цього громадянин подає в Центри обслуговування платників при податкових інспекціях за місцем проживання заяву про добровільну участь у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування, а також копії таких документів:- картки платника податків або копію паспорта з відміткою про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта;- трудової книжки (за наявності);- документа, що посвідчує особу.

З цією особою не пізніше ніж 30 календарних днів з дня отримання заяви укладається договір про добровільну участь, який набирає чинності з дня його підписання.

Довідково. Особливості загальнообов’язкового державного соціального страхування визначені Законом України від 8 липня 2010 року № 2464-VІ «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування». Інструкція про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування затверджена наказом Міністерства доходів і зборів України від 9 вересня 2013 року №455.
Інформаційно-комунікаційний відділ Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp