Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Студенти УжНУ вибороли можливість представляти Україну на світових змаганнях з паверліфтингу (ФОТО)

24 березня 2014 р., 21:01

У Сумах відбувся чемпіонат України з паверліфтингу в жимі лежачи серед усіх вікових груп, в якому взяли участь атлети з 19 областей держави

Із чотирьох представників команди Закарпаття найуспішніше виступили троє вихованців старшого викладача загальноуніверситетської кафедри фізичного виховання Андрія Федорішка, котрі тренуються у секції атлетизму Ужгородського національного університету. 

Серед жінок чемпіонкою України втретє стала студентка факультету здоров’я людини УжНУ Єлизавета Рижак (Бан), яка вже у першому підході вижала 95 кг і стала недосяжною не тільки для спортсменок, вагою до 47 кг, а й на 25 кг випередила переможницю у важчій категорії – до 52 кг. У наступних спробах Ліза штурмувала 102,5 кг, що є рекордом України, але ця вага поки що їй не підкорилася. 

{g}

На церемонії нагородження президент Федерації паверліфтингу України Сіражутдін Базаєв, крім золотої медалі, вручив ужгородській студентці посвідчення майстра спорту України міжнародного класу. Це високе звання надано їй наказом № 645 Міністерства молоді та спорту від 26 лютого 2014 року. 

У чоловіків найзапекліша боротьба за нагороди розгорілася у ваговій категорії до 74 кг, де найвищі шанси здобути «золото» мав київський «міжнародник» Андрій Баленков. У нашого ж члена спортивного клубу УжНУ Олександра Шляхти було скромніше завдання – вперше виконати майстрівський норматив, що дорівнює 197,5 кг. У першому підході він замовив 200 кг і не подужав їх, у другому – впорався з цією вагою, а в третьому впевнено підняв 212,5 кг, які перед тим підкорив суперник, поліпшивши свій особистий рекорд на 22,5 кг. Оскільки ужгородець був легшим за киянина, то саме він став чемпіоном України. 

Третю золоту медаль для Закарпаття здобув студент математичного факультету УжНУ Євген Криса, який з результатом 205 кг став переможцем у ваговій категорії до 74 кг серед юніорів до 23-х років.

За підсумками змагань Єлизавету Рижак включено до національної збірної команди України для участі в чемпіонатах світу і Європи, що пройдуть відповідно в Данії та Чехії, Євген Криса виборов право представляти нашу державу на юніорській першості світу та Європи, а Олександр Шляхта – на чемпіонаті Європи.




Медіацентр УжНУ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp