Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Студентка УжНУ стала чемпіоном України з паверліфтингу (ФОТО)

11 лютого 2015 р., 10:30

Всього за 5 місяців 17-річна дівчина напрацювала чемпіонські амбіції

Днями в прикарпатському місті Коломиї відбувся чемпіонат України з паверліфтингу серед юнаків і дівчат до 18 років. Наш край представляла студентка II курсу факультету суспільних наук УжНУ Вілія Палагусинець, котра тренується в університетській секції атлетизму під керівництвом старшого викладача загальноуніверситетської кафедри фізичного виховання Андрія Федорішка, пише Медіацентр УжНУ.

Попри те, що це лише другий старт 17-річної спортсменки, її виступ на всеукраїнському помості виявився надзвичайно вдалим. У присіданні вона успішно виконала два підходи. Впоралася з вагою й у третьому, але через незначну похибку двоє суддів вагу не зарахували. У жимі лежачи й тязі вона результативно використала всі три залікові підходи, у кожному з яких перевершила свої особисті досягнення. У висліді з сумою триборства 237,5 кг, що вищий за її попередній кращий результат на 37,5 кг, стала чемпіонкою серед дівчат у ваговій категорії до 84 кг.

Студентка займається паверліфтингом всього п’ять місяців. У грудні вона вперше виступила на офіційних змаганнях і стала чемпіонкою області. Тренер надзвичайно задоволений своєю вихованкою. Андрій Андрійович зауважив, що для участі в чемпіонаті України необхідна була цілеспрямована підготовка, тож спортсменка після сесії не поїхала додому, а наполегливо тренувалася в секції атлетизму, робота якої не припинялася під час зимових канікул.

Нині Вілія готується до виступу на чемпіонатах України з жиму лежачи й класичного паверліфтингу, що пройдуть відповідно в Мукачеві та Луцьку.

Щиро вітаємо Вілію та бажаємо нових спортивних досягнень!



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp