Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Хусті влаштували зустріч з переселенцями із зони АТО

30 листопада 2014 р., 14:47

Їх зібрали для інформування про можливість працевлаштування, перекваліфікації та отримання допомоги

19 листопада 2014 року, відповідно до попередньо затвердженого графіку виїзного обслуговування переселенців, Управлінням соціального захисту Хустського МВК та Хустським міськрайонний центром зайнятості в місцях тимчасового поселення спеціалістів було організовано зустріч з переселенцями з місць проведення АТО, які проживають в готелі «Хуст». Щоправда, на заплановану графіком годину, запрошені (в повному обсязі) не змогли зібратися, тож зустріч вирішено було перенести на післяобідній час.

Метою заходу було ознайомлення переселенців з Луганської та Донецької областей з послугами та можливостями служби зайнятості з вирішення питань працевлаштуванняна території м. Хуст, Хустського району та області, професійного навчання за направленням служби зайнятості, отримання одноразової виплати допомоги по безробіттю для відкриття власної справи, отримання ваучерів для осіб старше 45 років, які мають право пройти перепідготовку, спеціалізацію, підвищення кваліфікації на базі вже здобутої освіти.

Спеціаліст відділу праці управління соціального захисту населення Хустської міської ради Ольга Щадей розповіла про особливості Порядку надання щомісячної адресної допомоги особам, які переселилися з тимчасово окупованої території для покриття витрат на проживання.

Під час проведення заходу, присутнім на ньому особам були роздані постанови КМУ від 01.10.2014 № 505, № 509 та 07.11.2014 № 595, листівки з актуальною інформацією – телефонами «гарячих» ліній, контактними даними територіальних штабів та інших координаційних органів, установ та організацій регіонального та місцевих рівнів, які опікуються питаннями соціального захисту та наданням соціальних послуг населенню, у т.ч. вимушеним переселенцям.

Зустріч пройшла у доброзичливій атмосфері та закінчилась далеко після п’ятої години. По завершенню, всі вимушені переселенці зі східних областей України подякували організаторам зустрічі за надану інформацію та теплу розмову.

Хустська міська рада

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp