Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатські студенти збираються вийти на Майдан

12 грудня 2014 р., 20:51

Економити на студентах та викладачах - це не найкращий вибір.

Студенти, батьки студентів, викладачі і науковці не будьте байдужими до своєї долі і розвитку української освіти та науки!

Скажемо НІ безглуздому і рувнівному наступу на соціальні права студентів, професорсько-викладацького персоналу і вцілому на українську освіту та науку!

Як уже повідомлялося, проект ініціативи Мінфіну, розроблений з метою економії коштів в умовах нинішнього тяжкого стану держави, з’явився на початку тижня в мережі Інтернет. Серед всього іншого, на чому збирається економити новий уряд — відміна стипендій та ряду інших пільг, котрими студенти досі користувалися.

Зокрема, новий законопроект планує скасувати для студентів та викладачів: стипендії (крім сиріт, інвалідів, малозабезпечених і молодих батьків); підвищені оклади за наукові ступені та вчені звання (норми перегляне Кабмін) чиновникам і викладачам; безкоштовне навчання студентів з багатодітних сімей; пільговий проїзд для студентів. Планують відновити норму про відпрацювання для студентів-бюджетників, а термін навчання на магістратурі зменшити з 1,5 до 1 року. Є також ідея ввести плату за виготовлення дипломів про вищу освіту. Із загального — скасувати фінансування державою та місцевою владою наукової діяльності, держзамовлення скоротити мінімум на 10%.

Обурені такою перспективою закарпатські студенти і викладачі ВУЗів, вимагають не давати ходу цьому документу, інакше погрожують створити Всеукраїнський студентський і викладацький майдан.

Закарпатське об'єднання "Україна Соборна"

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp