Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ужгородську Богословську Академію ліквідували

24 грудня 2014 р., 08:21

Архімандрид Віктор Бедь позбувся своїх посад, а також - права на служіння

23 грудня. . Священний Синод Української Православної Церкви на засіданні 23 грудня 2014 постановив припинити діяльність Ужгородської Української Богословської Академії імені святих Кирила і Мефодія (УУБА), шляхом ліквідації (Журнал № 94).

Про це повідомляється на офіційному сайті Священного Синоду УПЦ. Синод також ухвалив вважати недоцільним визнання УУБА вищим духовним навчальним і науковим закладом Української Православної Церкви. Єпархіальним архієреям при розгляді кандидатів у рукопокладення у священний сан наказано враховувати, що диплом УУБА не відповідає диплому вищого духовного навчального закладу Української Православної Церкви. Вирішення питання щодо подальшого навчання студентів УУБА доручено Учбовому комітету при Священному Синоді. 

Священний Синод також ухвалив заборонити в священнослужінні колишнього ректора УУБА, клірика Мукачівської єпархії Української Православної Церкви архімандрита Віктора (Бедя) - з зв'язку з невиконанням рішення Священного Синоду Української Православної Церкви від 19 червня 2014 (журнал №25), введенням в оману священноначалія, а також за самоуправство, поширення завідомо неправдивої інформації та порушення присяги священнослужителя (на підставі 15, 39 правил святих апостолів, 10 правила IV Вселенського Собору, 17 правила Трульського Собору і 5 правила Антіохійського Собору). 

Довідка: 23 квітня 2013 Навчальним комітетом при Священному Синоді УПЦ була проведена перевірка УУБА. За результатами перевірки було виявлено невідповідність навчальних програм вимогам Концепції вищої духовної освіти УПЦ, а також порушення Статуту про управління УПЦ. Рішенням Священного Синоду УПЦ від 19 червня 2014 (журнал №25) архімандрит Віктор (Бедь) звільнили  з посади ректора УУБА та направили в клір Мукачівської єпархії УПЦ. Ректором УУБА був призначений архієпископо Мукачівський і Ужгородський Феодор. Архімандрит Віктор (Бедь) проігнорував це рішення Священного Синоду і повідомив, що він не є кліриком УПЦ, оскільки після чернечого постригу у м Салоніки (Греція), який відбувся 20 березня 2010, він належить до кліру Елладської Помісної Православної Церкви. За словами архімандрита Віктора, Відпускну грамоту про перехід до Елладської Православної Церкви йому надав у 2010 році Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир. В архівах Канцелярії Київської Митрополії Української Православної Церкви зазначеної відпускної грамоти немає. 23 червня 2014 на офіційному сайті УУБА з'явилася публікація «Архімандрит Віктор (Бедь) і надалі очолюватиме Ужгородську українську богословську академію імені святих Кирила і Мефодія», в якій підтверджується інформація про те, що архімандрит Віктор (Бедь) залишається ректором УУБА і є кліриком Елладської Православної Церкви. Митрополит Фессалонікійський Анфим у своєму листі №568 від 29.08.2014 року повідомив, що архімандрит Віктор (Бедь) не є кліриком Фессалонікійської митрополії і не надавав Відпускну грамоту від УПЦ, щоб бути прийнятим в клір Фессалонікійської митрополії.


Кирил 25.12.2014 20:08 IP: 130.252.118.46
Мало кому відома справжня причина зняття з архімандрита Віктора Бедя всіх церковних посад і заборони проводити богослужіння - це його сексуальні збочення. Крім інтимних зв'язків з чоловіками-повіями, ректор УУБА вимагав інтимної близькості і займався сексуальними втіхами разом зі своїми студентами. Деякі семінаристи при будь-якій можливій нагоді зверталися до керівництва церкви з вимогою прибрати збоченця Віктора Бедя з академії і відлучити від церкви. Зізнання колишнього семінариста і листування архімандрита Віктора зі збоченцями знаходяться в описі до відео за цим посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=h_qXDXHSUX8

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp