Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Про сплату єдиного соціального внеску

25 грудня 2014 р., 18:35

В Ужгороді з початку поточного року суб’єкти підприємництва сплатили єдиного соціального внеску на суму більше 782 млн.грн.

Останнім часом на адресу міських податків надходять багато запитів стосовно сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування фізичними особами – підприємцями. З цього приводу, коментар надає завідувач інформаційно-комунікаційним сектором ДПІ у м.Ужгороді Микола Попович.

Пунктом 4 ч. 1 ст. 4 Закону N9 2464 фізичні особи—підприємці, в тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування, визначені як платники єдиного внеску. 

Для цих платників (крім тих, які обрали спрощену систему оподаткування) відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 7 та ч. 11 ст. 8 Закону No 2464 нараховують єдиний внесок у розмірі 34,7% на суму доходу (прибутку), одержаного від їхньої діяльності, яка підлягає обкладанню податком на доходи фізичних осіб. При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску за місяць, у якому одержано дохід (прибуток). 

Отже, якщо фізична особа — підприємець, що перебувала на загальній системі оподаткування, впродовж звітного року не провадила підприємницької діяльності та відповідно не одержувала доходу, не нараховує та не сплачує єдиного внеску за такий період. 

При цьому фізичні особи — підприємці зобов'язані подавати звіт незалежно від того, чи ведуть вони підприємницьку діяльність, крім фізичних осіб — підприємців, зазначених п. 3.3 розділу III Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Міндоходів України від 09.09.2013 р. No 454, зареєстрованим у Мін'юсті України 20.09.2013 р. за No 1628/24160. 

Микола Федорович повідомив, що з початку поточного року суб’єкти підприємництва сплатили єдиного соціального внеску на суму більше 782 млн.грн. 

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp