Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Тячівщина сплатила 194,6 мільйонів єдиного соціального внеску

11 лютого 2015 р., 10:03

Переважна сума цих коштів надійшла від роботодавців, які нарахували та сплатили ЄСВ на суми заробітної плати, винагороди за договорами цивільно-правового характеру, допомоги по тимчасовій непрацездатності

За 2014 рік надходження єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування в Тячівському районі склали 194,6 млн грн. З них у грудні 2014 року сплачено 20,5 млн грн. 

Додамо, що вчасно і в повному обсязі сплачений єдиний соціальний внесок – це основа соціального захисту, повного фінансування та виплати пенсій і грошової допомоги громадянам.

Фахівці податкової інспекції звертають увагу, якщо ви вирішили взяти участь у системі державного соціального страхування добровільно, то до органу ДФС за місцем проживання повинні подати заяву про добровільну сплату ЄСВ.

З особою, яка подала заяву про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, контролюючим органом у строк не пізніше ніж 30 календарних днів з дня отримання заяви укладається договір за погодженням з Пенсійним фондом та фондами загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Договір про добровільну участь набирає чинності з дня його підписання.Також, слід зазначити, що платник може звернутися до органу ДФС за основним місцем обліку з письмовим зверненням щодо отримання довідки про те, що фізична особа не заключала договір про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Довідка видається безоплатно на підставі поданого звернення, яке обов’язково повинне містити посилання на найменування підприємства (установи, організації), яке потребує таку довідку. Форма довідки є довільною.
За матеріалами ДПІ у Тячівському районі

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp