Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Майже 194 мільйони гривень єдиного соціального внеску сплатили платники Хустщини

14 січня 2016 р., 20:13

Динаміка надходжень до бюджету району залишається стабільною

Сплата єдиного соціального внеску забезпечує соціальний та економічний захист людини при безробітті, тимчасовій втраті працездатності, нещасних випадках, професійних захворюваннях, старості. Від ефективного функціонування системи соціального страхування залежить соціальна захищеність громадян, гарантована Конституцією України.

Незважаючи на складну суспільно-політичну та соціально-економічну ситуацію в країні динаміка надходжень до бюджету Хустщини залишається стабільною. З початку 2015 року платники регіону сплатили 193,7 млн грн єдиного соціального внеску, що на 24,8 млн грн більше за відповідний період 2014 року. У грудні 2015 року платники м. Хуст та Хустського району направили до державної скарбниці 22,7 млн грн внеску.

З 1 січня 2016 року Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році» від 24.12.2015 р. № 909-VIII внесено низку змін до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 р. № 2464-VI.

Фізособи-підприємці та особи, які провадять незалежну професійну діяльність, сплачують ЄСВ, як і інші платники ЄСВ з 1 січня 2016 року за ставкою 22%.

Порядок визначення бази нарахування ЄСВ порівняно з минулим роком не змінився. Так її визначають: фізособи-підприємці, що перебувають на спрощеній системі оподаткування (крім пенсіонерів за віком та інвалідів, які отримують пенсію чи соціальну допомогу) самостійно для себе, але не більше максимальної величини бази нарахування ЄСВ (34450 грн) і не менше за розмір мінімального страхового внеску (з 01.01.2016 р. – 303,16 грн (1378 грн х 22%)).

Фізичні особи-підприємці, що перебувають на загальній системі оподаткування, та особи, які провадять незалежну професійну діяльність, нараховують ЄСВ тільки за місяці, у яких вони отримали дохід (прибуток) у межах максимальної величини й не менше розміру мінімального страхового внеску. У тих місяцях, у яких вони не отримали доходу (прибутку) вони мають право (а не зобов’язані) визначити базу нарахування ЄСВ з дотриманням мінімального й максимального її розміру. За матеріалами Хустської ОДПІ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp