Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Найкращі митці Закрапаття роздумовують над пам’ятником героям Майдану та АТО

28 грудня 2014 р., 15:24

Передбачається створення конкурсної комісії, яка визначить найкращі проекти і запропонує їх журі та депутатській комісії для розгляду і затвердження.

У четвер з ініціативи голови облради Володимира Чубірка відбулася зустріч із митцями, на якій обговорили підготовчий етап проведення обласного конкурсу на визначення кращої ідеї створення пам’ятника Героям (як Небесної сотні, так і полеглих від збройного конфлікту солдатів).

Серед її учасників були такі відомі люди в мистецтві, як Володимир Микита, Василь Скакандій, Василь Роман, Богдан Корж, Степан Шолтес, Петро Сарваш, а також представники управління культури, відділу містобудування та архітектури ОДА, служби містобудівництва та кадастру управління містобудування та архітектури Ужгородської міської ради.

Перший заступник голови облради Михайло Попович розповівши про задум, наголосив, що облрада вирішила порадитися з професіоналами. На його думку, реалізуючи цей проект, дії влади та митців мають бути прозорими, патріотичними, виваженими. Митці назвали ідею слушною та висловили сподівання, що саме довкола неї згуртуються фахівці – художники, дизайнери, архітектори, які запропонують свої цікаві професійні проекти. А для того, щоб початок роботи був ефективним, було вирішено створити робочу групу з числа архітекторів міста й області, які мають підібрати місце для монумента, обговорити його на архітектурній раді та упродовж 10 днів подати відповідні пропозиції.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp