Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як на Закарпатті силачі змагалися (ФОТО)

29 грудня 2014 р., 14:00

Боротьба за кубок згуртувала любителів важкої атлетики.

Традиційний турнір силачів пам’яті І.Ф. Фірцака (Кротона) у рамках відкритого кубка Закарпаття зібрав представників районів і міст нашого краю, які культивують важку атлетику, у рідному селі богатиря Карпат Білках, що на Іршавщині (спортивний зал Білківської ЗОШ №1 І-ІІІ ст.). Помірятись силами та вибороти звання кращого у своїх вагових категоріях приїхало більше 70 учасників.

 

Нинішнього року, – каже голова облради ФСТ «Колос» Микола Тимчак, – ми акцентували увагу наших тренерів і організаторів турніру, що у зв’язку з ситуацією у країні провести змагання лише між нашими вихованцями. Наступного року, якщо у нашій державі нормалізується ситуація на Сході, хочемо провести масштабні змагання на честь нашого славного богатиря Карпат Івані Фірцака–Кротона. Тим паче, що у 2015 році виповнюється сорок років з дня першого проведення цих змагань, що стали традиційними. Ми плекаємо надію, що запросимо й тих любителів «залізної гри» із-за кордону, де свого часу демонстрував свою богатирську силу наш атлет. А це США, Канада, Англія, Франція, Чехія, Словаччина, Угорщина, Румунія і, звичайно, з усіх регіонів України та нашої області.

Щодо результатів, то серед дівчат перші місця здобули іршавчанки Владислава Ганчич (вагова категорія 48 кг), Наталія Паньканинець (53 кг) та виноградівка Оксана Штулер (58 кг).

У найлегшій ваговій категорії (38 кг) серед юнаків найкращий результат показав Роберт Магочі з Виноградова, друге місце виборов свалявчанин Олександр Зеленько і третє його партнер по команді Олексій Бєлов.

Вагова категорія 40 кг. 1–ше місце — Віктор Щобак (Великий Березний); 2–ге — Віталій Кіра (Ужгород) і 3-тє — Максим Мацур (Іршава).

45 кг. 1–ше — Юрій Пекар (Ужгород); 2–ге й 3–тє місця зайняли відповідно великоберезнянці Михайло Руднянський та Роланд Хіміч.

50 кг. 1–ше — Павло Свербінка (Великий Березний), 2–ге — Володимир Піган (В. Березний) та 3–тє — Олександр Шевченко (Виноградово).

56 кг. 1–ше місце — Руслан Сідор (Ужгород); 2–ге — Юрій Петрішко (Ужгород) та 3–тє — Юрій Мишко (Свалява).

62 кг. 1–ше – Мар’ян Куклишин (Ужгород), 2–ге — Ріхард Петер (Виноградово) та 3–тє — Віктор Іванічко (В. Березний).

69 кг. 1–ше місце — Олександр Стахов (Ужгород); 2–ге — Владислав Безик (Свалява), 3–тє— Юрій Шустер (Виноградово).

77 кг. 1–ше — Сергій Кротюк (Виноградово), 2–ге — Олександр Булеца (Ужгород), 3–тє — Віталіан Шелемон (В. Березний).

85 кг. 1–ше — Едуард Ребрій (Хуст), 2–ге — Іван Опаленик (В. Березний) і 3–тє — Дмитро Горбулін (Іршава).

94 кг. 1–ге — Олександр Гал (Виноградово).

105 кг. 1-ше та друге місця відповідно зайняли виноградівці Дмитро Дорош та Борис Тимощук.

Вагова категорія 105+ — переможцем став виноградівець Михайло Гал.

Василь Гаджега


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp