Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Ужгородщині мати нажилась на мертвому сині (ФОТО)

21 січня 2015 р., 08:45

Чи то життя на межі, чи материне горе потянуло жінку на крайнощі

Кмітлива жінка приховала смерть свого сина, щоб і надалі отримувати соціальну допомогу. Та правоохоронці Ужгородщини вивели шахрайку на чисту воду…

На початку 2004 року 35-річна мешканка селища Середнє, що на Ужгородшині, народила дитину – хлопчика. Факт народження немовляти підтверджується листом, який наданий Ужгородським міським пологовим будинком, а також свідоцтвом про народження. А от факт смерті своєї дитини мати вирішила приховати…

Спочатку працівники Ужгородського райвідділу міліції розпочали кримінальне провадження за ст.115 Кримінального кодексу України (Умисне вбивство), оскільки мали підозру, що горе-мати вбила свого сина. Та в ході досудового розслідування правоохоронці викрили злочинні діяння злодійкуватої матері.

Виявляється, що жінка умисно не повідомила жодні державні органи про смерть власної дитини. Єдиним документом, який підтверджував смерть хлопчика, була церковна книга померлих.

Таким чином, жінка, усвідомлюючи всі свої дії, навмисно звернулася до Управління соціального захисту населення, куди і подала необхідні документи для отримання від держави соціальних виплат на свого померлого сина. Оскільки жінка мала статус одинокої матері, то їй держава виплачувала два види соціальних виплат на протязі майже 10 років. Ось таким чином шахрайка заволоділа державними коштами на загальну суму 27 761 гривню. Тому кваліфікація даного кримінального правопорушення змінилася на ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України (Шахрайство).

Правоохоронці провели ексгумацію трупа дитини та направили на судово-медичну експертизу. Експерт у своєму висновку підтвердив здогади міліціонерів – тіло, яке вийняли з місця поховання, дійсно належить дитині.

Наразі кмітливій матусі оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення – шахрайство перед державою, за яке їй доведеться відповідати перед Законом.

Ганна Дан, Ужгородський РВ УМВС

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp