Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Співпраця державних та неурядових структур Закарпаття задля протидії торгівлі людьми

3 лютого 2015 р., 18:20

Україна залишається країною постачання, транзиту та поступово стає країною призначення для торгівлі людьми

4 лютого 2015 року о 15.30, в Прес-центрі Закарпатської ОДА (площа Народна, 4), відбудеться прес-конференція, присвячена підведенню підсумків реалізації проекту із впровадження Національного механізму взаємодії суб’єктів, які протидіють торгівлі людьми в Закарпатській області. 

Проект із поліпшення координації між відповідними державними та неурядовими структурами на Закарпатті фінансувався Європейським Союзом, співфінансувався Королівством Данія та реалізувався Міжнародною організацією з міграції (МОМ) і Закарпатською громадською організацією «Веста» у партнерстві з Департаментом соціального захисту населення Закарпатської області. 

У прес-конференції з нагоди завершення проекту з впровадження Національного механізму взаємодії суб’єктів, які протидіють торгівлі людьми у Закарпатській області , візьмуть участь: 

Мацола Віктор Васильович - Директор Департаменту соціального захисту населення Закарпатської області 

Антонова Ганна Ігорівна – Координатор Програми протидії торгівлі людьми Представництва МОМ в Україні 

Стрельцова Ольга Анатоліївна – Спеціаліст Програми протидії торгівлі людьми Представництво МОМ в Україні.

Сабадош Інна Василівна – Голова Закарпатської громадської жіночої організації (ЗГЖО) «Веста» 

З питань акредитації та для отримання детальнішої інформації, будь ласка, звертайтесь до Закарпатської громадської жіночої організації (ЗГЖО) «Веста», тел. (03122) 3-20-91, vestainna@gmail.com 

Впровадження проекту в Закарпатській області сприяло якісній реабілітації постраждалих, створенню умов для реалізації їхніх прав на соціальну, медичну, правову та іншу допомогу. З цією метою були визначені механізми взаємодії державних структур та громадянського суспільства, проведено ґрунтовні навчання для спеціалістів, а також здійснено широку інформаційну кампанію щодо можливості отримання допомоги для постраждалих від сучасного рабства. 

До цього часу в Україні загалом та на Закарпатті зокрема допомога особам, які постраждали від торгівлі людьми, надавалася переважно громадськими та міжнародними організаціями. Утім з осені 2012 року в державі, відповідно до нового законодавства, запрацював Національний механізм взаємодії суб’єктів, які протидіють торгівлі людьми. ЄС, Королівство Данія та МОМ допомагають ефективніше впроваджувати його в окремих регіонах України. За період 2012-2014 роки офіційний статус постраждалих від сучасного рабства було надано 79 особам, що уможливило отримання ними допомоги від українських державних органів. 

Довідково: Україна залишається країною постачання, транзиту та поступово стає країною призначення для торгівлі людьми. За оцінками Представництва МОМ в Україні, з 1991 року понад 120 тисяч українців постраждали від різних форм сучасного рабства. Новими тенденціями цього загрозливого явища є збільшення масштабів торгівлі людьми з метою трудової експлуатації, зростання кількості постраждалих чоловіків, розширення видів торгівлі людьми за рахунок примусового жебрацтва та інших форм, зростання випадків експлуатації українців та іноземців на території самої України. 

Проект Європейського Союзу MIGRECO («Зміцнення управління міграцією та співпраця із реадмісії у Східній Європі») підтримує Україну на шляху створення комплексної та сучасної системи управління міграцією, яка відповідала би найкращим європейським стандартам, імплементації плану дій із лібералізації візового режиму з ЄС. У рамках проекту Європейський Союз та Міжнародна організація з міграції (МОМ) допомагають українським державним органам втілювати в життя законодавчі та адміністративні зміни, пов’язані із планом дій із лібералізації візового режиму між Україною та ЄС. Проект сприяє впровадженню в регіонах України Національного механізму взаємодії для допомоги постраждалим від торгівлі людьми, що передбачає поєднання зусиль державних і неурядових структур із ідентифікації постраждалих, надання їм необхідної допомоги, захисту їхніх прав та гарантування доступу до правосуддя.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp