Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

За фіктивну роботу служби у справах дітей Ужгорода прокуратура покарала керівника

2 квітня 2014 р., 12:57

На вимогу прокуратури за порушення законних прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування керівника служби у справах дітей притягнуто до відповідальності

Як повідомив виконувач обов’язків прокурора міста Ужгорода Іван Дем’янчук: 

«Нами проведено перевірку в службі у справах дітей Ужгородської міської ради з питань дотримання вимог законодавства, спрямованого на забезпечення умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей. Позбавлених батьківського піклування. Встановлено, що робота працівників даної установи часто зведена до формалізму, а законні права та інтереси дітей-сиріт при цьому нерідко порушуються саме через неналежне виконання обов`язків керівництва та окремих працівників служби». 

Зокрема, вибірковою перевіркою особових справ дітей, які перебувають під опікою у сім’ях громадян, встановлено, що служба не готує висновки про стан утримання, навчання та виховання дитини, не встановлює графіків відвідувань та звітів опікунів про виховання дітей. Разом з тим, всупереч чинному законодавству, посадові особи служби у справах дітей не обстежують житлово-побутові умови потенційних опікунів, а також порушують строки встановлення опіки. 

Також через те, що працівники служби у справах дітей до моменту перевірки не підготували документи для надання малолітнім дітям статусу позбавлених батьківського піклування, опікунство над якими оформлено ще у 2009 році, малюки все ще не перебувають на обліку служби та не отримують належну їм допомогу від держави, а відомості про них навіть не внесено до Єдиної інформаційно-аналітичної системи «ДІТИ». Тобто ці діти повністю випали з поля зору посадових осіб служби. 

Якби посадовці служби у справах дітей Ужгородської міської ради, сумлінно виконували покладені на них обов`язки, можливо б доля 14-річного юнака, який ще не вміє ні писати, ні читати, адже дотепер не навчається у жодному навчальному закладі склалася б по-іншому. Адже через їх бездіяльність хлопцю не було своєчасно виготовлено свідоцтво про народження та не влаштовано під опіку. Через це дитина не отримує від держави належної йому допомоги. Крім того, дідусь, якому передали під опіку дитину, не має паспорта і вже двічі відбував покарання в місцях позбавлення волі. 

«Таке виконання працівниками служби у справах дітей своїх посадових обов’язків порушує права неповнолітніх на опіку та піклування, а також унеможливлює реалізацію державної політики а галузі забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування». 

У зв’язку з цим, прокуратура Ужгорода внесла до служби у справах дітей міської ради подання з вимогою поновити порушені права неповнолітніх та притягнути до дисциплінарної відповідальності керівника служби у справах дітей, яке вже повністю задоволене»- резюмував Іван Дем`янчук.
Прес-служба прокуратури міста Ужгорода

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp