Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Відповідь на сотні дзвінків закарпатців у одному повідомленні

11 березня 2015 р., 11:21

Починаючи з 1 січня 2015 року, всі податкові накладні/розрахунки коригування до них складаються платниками виключно в електронному вигляді

З 1 лютого 2015 року всі податкові накладні, сформовані за операціями, датованими починаючи з цього числа обов’язково реєструються в Єдиному реєстрі податкових накладних. Розрахунок коригування також обов’язково реєструється в ЄРПН.

Зазначимо, що протягом дії тестового режиму системи електронного адміністрування ПДВ з 1 лютого до 1 липня 2015 року відсутні обмеження щодо реєстрації в ЄРПН податкових накладних/розрахунків коригування. Тобто реєстрація здійснюється незалежно від наявності «вхідних» податкових накладних, сплати ПДВ під час розмитнення товарів, а також без поповнення рахунка в системі електронного адміністрування ПДВ.Крім того повідомляємо, що термін реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в ЄРПН не змінився та становить 15 календарних днів з дати складання податкової накладної/розрахунку коригування.

Покупці – платники податку мають можливість отримувати з ЄРПН електронні копії податкових накладних/розрахунків коригування, які зареєстровані постачальниками. Щоб отримати таку копію покупець надсилає в електронному вигляді запит до ЄРПН та отримує в електронному вигляді повідомлення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування та податкову накладну/розрахунок коригування в електронному вигляді.

Податкова накладна, складена в електронному вигляді, яка отримана з ЄРПН покупцем, вважається такою, що отримана від постачальника та є підставою для включення сум податку до складу податкового кредиту відповідного звітного періоду.

Електронний цифровий підпис, що накладається на податкову накладну при її реєстрації в ЄРПН, та підпис, що скріплює цю податкову накладну при її видачі покупцю, повинні належати одній особі, якій делеговано право підпису податкових накладних.

Разом з цим, запроваджена норма, яка дозволяє сформувати податковий кредит на підставі податкових накладних, зареєстрованих в ЄРПН з порушенням встановленого терміну реєстрації.

Так, відповідно до пункту 198.6 статті 198 розділу V ПКУ суми податку, сплачені (нараховані) у зв'язку з придбанням товарів/послуг, зазначені в податкових накладних, зареєстрованих в ЄРПН з порушенням терміну реєстрації, відносяться до податкового кредиту за звітний податковий період, в якому зареєстровано податкову накладну в ЄРПН, але не пізніше: ніж через 180 календарних днів з дати складення податкової накладної; для платників податку, що застосовують касовий метод, – ніж через 60 календарних днів з дати списання коштів з банківського рахунка платника податку; для банківських установ – ніж дата одержання ними права власності на заставне майно.
Відділ комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp