Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Губаль перевірив котельні на Хустщині (ФОТО)

12 березня 2015 р., 19:00

Накскільки нові котельні ефективні губернатор краю перевіряв сьогодні.

Про це оцільник краю написав на своїй сторінці на "Фейсбуці":

 

"Наскільки ефективні нові, енергозамінні, котельні - сьогодні перевіряв це у Хустському районі. Відвідали три чи не найбільші школи – у селах Золотарьово, Драгово і Копашнево, де коштом субвенції з держбюджету облаштовано твердопаливні котли замість газових. Не лише керівники навчальних закладів, а й колектив та діти твердять: справді тепло. 

Нові котельні – ефективні та економні. В усіх трьох закладах цифри, які засвідчила практика, подібні: заощадження на енергоносії становить від 40 до 50 відсотків. Інші плюси теж є: це і робочі місця (адже котли замовляємо лише в Україні), оплата роботи держлісгоспам (а це зарплата закарпатцям) і – позбуваємося залежності від газу – дорогого і російського. Водночас практика показала, на які питання треба звернути увагу. В першу чергу це завчасна заготівля дров – як то кажуть, "готуватимемо сани з весни", я вже дав відповідні вказівки. Загалом в області цього сезону обладнали більше тридцяти нових котлів тільки у навчальних закладах – рівномірно в усіх районах і містах області. Цього року продовжимо роботу з енергозаміщення й енергоощадження ще активніше. До речі, відвідавши школи, ще раз підняли теми про ті потреби, які мають заклади - від спортивних майданчиків і до внутрішніх вбиралень. Радий зауважити, що в Копашневі вдалося облаштувати нові санузли, продовжимо цю роботу у школах району, а Золотарево матиме новий майданчик із штучним покриттям."

Час Закарпаття

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp