Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як контрабандисти "замилюють" податківцям очі

13 березня 2015 р., 09:59

Скаржаться на свої ж гріхи

Громадянин Угорщини повертався з України в Угорщину на транспортному засобі «AUDI 100» з угорською реєстрацією, у газовій установці приховав 480 пачок сигарет «MARLBORO GOLD». Щоб не видати себе, він обрав «зелений коридор».

Перетнути кордон угорець вирішив майже опівночі, в пункті пропуску «Лужанка» Закарпатської митниці ДФС. Працівники митниці прийняли рішення провести поглиблений огляд транспортного засобу із залученням спеціаліста по встановленню газового обладнання. Громадянин Угорщини, довго не думаючи, зачинив машину й почав телефонувати на антикорупційний сервіс «Пульс» та скаржитись на затримку в митному оформленні, просив пришвидшити цей процес, і тим самим «тиснути» на працівників митниці.Через три години з моменту як угорець заїхав на пункт пропуску, він надав можливість провести огляд транспортного засобу.

В ході огляду випущено наявний у балоні газ й демонтовано газовий балон, що знаходився в багажному відсіку, а всередині балону виявлено приховані сигарети вітчизняного виробництва з фільтром із акцизними марками України. Вартість тютюнових виробів 9 360 грн.Від надання пояснення громадянин Угорщини відмовився.

Таким чином громадянин скоїв дії, спрямовані на переміщення сигарет через митний кордон України, з приховуванням від митного контролю, тобто з використанням спеціально виготовлених сховищ. Ці дії мають ознаки порушення митних правил, передбачених часиною 1 статті 483 Митного кодексу України.

Наразі складено протокол про порушення митних правил тютюнові вироби та транспортний засіб вилучено.
Відділ комунікацій Головного управлінняДФС у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp