Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Філологічний факультет УжНУ відкрив двері школярам (ФОТО)

22 березня 2015 р., 16:03

Майбутні абітурієнти ознайомилися з життям факультету.

20 березня на філологічному факультеті УжНУ відбувся День відкритих дверей. Понад вісім десятків школярів ознайомилися з життям факультету, познайомилися з викладачами, дізналися деталі вступу та отримали відповіді на власні питання.

 

Декан факультету Галина Шумицька ознайомила гостей із життям філфаку як одного з найстарших в УжНУ. Окреслила навчальну частину, зацікавила можливістю науково та творчо розвиватися. Також розповіла про дозвілля студентів, свята, різноманітні акції та інше. Наголосила на тому, що з цього року вперше буде здійснюватися набір на нову спеціальність – «Реклама і зв’язки з громадськістю». Серед інших спеціальностей, які здобувають на філфаку УжНУ, педагогічні – «Українська мова та література», «Російська мова і література», «Словацька мова і література», «Чеська мова і література», а також «Журналістика».

Під час зустрічі представник приймальної комісії університету Іванна Стерчо докладно розповіла про особливості цьогорічної вступної кампанії. Серед важливих акцентів такі:

– прийом документів триватиме з 10 липня до 1 серпня 2015 року (понеділок–п’ятниця з 9:00 до 18:00, субота – до 14:00); на спеціальність «Журналістика» – прийом документів до 27 липня;

– оприлюднення списків вступників – 2 серпня після 12:00;

– потрібні сертифікати ЗНО на будь-яку спеціальність філологічного факультету, крім «Журналістики», – українська мова і література, іноземна мова, історія України. На спеціальність «Журналістика» – українська мова і література, іноземна мова та творчий конкурс;

– представники нацменшин (російської, словацької, чеської), якщо вони вступають на відповідну філологію, мають змогу складати вступний іспит з цієї мови як альтернативу сертифікату ЗНО із іноземної мови, але за умови, що цю мову абітурієнт вивчав у школі.

Серед іншої загальної інформації від приймальної комісії школярі дізналися про перелік документів (порівняно з минулими роками вже не потрібно мати медичну довідку кожному абітурієнту), специфіку перетворення балів, можливості позаконкурсного вступу та додаткових балів. Важливо, що подання документів на один напрямок на денну і заочну форму навчання буде вважатися однією спробою. Детальніше з правилами прийому можна ознайомитися на сайті УжНУ.

Наостанок завідувач кафедри української літератури, професор Валентина Барчан закликала абітурієнтів раціонально робити вибір майбутнього фаху, зважати на стабільність УжНУ, традиції вишу та філологічного факультету зокрема, а також на високу якість навчання.

Після загальної частини школярі мали змогу поспілкуватися предметніше з представниками різних спеціальностей окремо та отримати відповіді на всі питання.

Іванка Когутич, Медіацентр УжНУ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp