Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді облаштують Писанкове дерево

7 квітня 2015 р., 20:25

Частину писанок на нього передадуть діти зі школи-інтернату

Сьогодні в Ужгородській спеціальній загальноосвітній школі-інтернат І-ІІІ ст. Закарпатської обласної ради обласний організаційно-методичний центр культури організовував майстер-клас для школярів з писанкарства у техніці лемківська воскова писанка, мальованка. Майстер-клас проводили майстри обласного осередку національної спілки майстрів народного мистецтва України Марія Купарь, Емма Левацька та молода майстриня Тереза Варга.

Про це повідомили в обласному організаційно-методичному центрі культури.

Заклад засновано 110 років тому коштом інтелігенції краю. Нинішнє приміщення школи побудоване у 1979 році за підтримки Українського товариства глухих. Наразі у навчальному закладі вчаться 92 дітей з вадами слуху з усіх куточків краю.

Саме для вихованців закладу спеціалісти обласного організаційно-методичного центру культури й вирішили організувати майстер-клас з писанкарства. Протягом двох годин майстрині вчили дітей робити мальованки за допомогою фарб. Також вчили їх створювати воскові писанки. Як повідомила директор обласного організаційно-методичного центру культури Ганна Дрогальчук, це вже другий подібний захід, ініційований за останній тиждень.

{g}

«В суботу ми організовували майстер-клас з писанкартсва для дітей переселенців. Такими заходами ми намагаємося долучити школярів до традицій створення великодньої писанки, які були здавна на нашій землі. І цього разу наші закарпатські майстрині передають свій досвід підростаючому поколінню», - каже очільниця закладу.

Директор школи Наталія Бушко розповіла, що вихованці закладу творчі особистості, тут працюють спеціалізовані майстерні, діти опановують нові техніки. «Більше тридцяти дітей взяли участь у майстер-класі, і для них це справжнє свято. Хочеться сподіватися, що нові знання вони використають і вдома», - сподівається керівник закладу.

Частину писанок вихованці школи-інтернату заберуть додому, щоб докласти до своїх великодніх кошиків. Частину буде передано на облаштування Писанкового дерева, яке буде встановлено в Ужгороді вже цього четверга.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp