Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Студентка УжНУ стала лауреаткою Всеукраїнської олімпіади із журналістики

10 квітня 2015 р., 08:20

Незмінний супутник олімпійців Володимир Тарасюк пишається своїми студентами.

Студентки-третьокурсниці відділення журналістики Мирослава Гараздій та Єлизавета Зеленюк виборювали право називатися кращими, беручи участь у Всеукраїнській олімпіаді з журналістики, що проходила у Херсонському державному університеті. У напруженій боротьбі їх підтримував і надихав незмінний супутник студолімпійців Володимир Тарасюк, доцент кафедри журналістики УжНУ.

Володимир Олексенко, декан факультету філології та журналістики Херсонського державного університету, на закритті олімпіади подякував за якісну підготовку студентів Ужгородському національному університету, зокрема, колективу кафедри журналістики, очолюваній Юрієм Бідзілею.

Мирослава Гараздій, яка виборола ІІІ місце, стверджує, що не очікувала такого результату: «Була висока конкуренція, адже приїхали кращі студенти з усієї України. Навіть незважаючи на непросту ситуацію в державі, на олімпіаду прибули представники з більш ніж 20 вишів. Надзвичайно вразило творче завдання, яке, до речі, оголосили після тренінгу стосовно надання першої медичної допомоги.

Тобто під час тренінгу ми ще не знали, яке завдання доведеться виконувати. У підсумку писали звіт про цей тренінг. Другий етап передбачав тестування: за трохи більш ніж годину мали відповісти на 50 складних запитань, що стосувалися різних дисциплін і були спрямовані на виявлення ерудованості журналіста. Дякую викладачам нашої кафедри за допомогу в підготовці до олімпіади».

Керівник групи Володимир Тарасюк схвильовано розповідає: «Вірив у наших студентів, особливо в Мирославу: поставилася до підготовки дуже серйозно. Плюс має досвід роботи в «Погляді». Не випадково саме творче завдання написала найкраще з усіх учасників: розділила 1–2 місця!

Розкрити ж себе в непростій темі (надання першої медичної допомоги) у такому дещо консервативному жанрі, як звіт, на високому публіцистичному рівні надзвичайно складно».

Уже постскриптум колега жартома додає: «Усі три дні ми ходили в «Сільпо» купити щось на вечерю. І щоразу Мирославі видавали на касі оптимістичний чек. Наприклад: «Землю вдобрюєш – врожай маєш», «У вас світле майбутнє» тощо. Так само оптимістичними були й мої чеки: «Вас чекає успіх», «Ваші потаємні бажання стануть очевидними».

Тож вітаємо переможців! Бажаємо їм щасливого повернення додому й радісних Пасхальних свят!

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp