Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У природничо-гуманітарному коледжі УжНУ провели обласну краєзнавчу олімпіаду

11 травня 2015 р., 19:12

Демонстрували знання з біології, географії та історії

Днями в природничо-гуманітарному коледжі УжНУ відбулася перша обласна краєзнавча олімпіада «Закарпаття – край древності та краси», яка поєднувала завдання з географії, історії, біології. Участь у заході взяли учні з Ужгорода, Міжгір’я, Чопа, Сваляви та інших населених пунктів області.

Завітали на урочисту частину директор ПГК Володимир Росоха, декан факультету туризму та міжнародних комунікацій Наталія Габчак, завідувач кафедри туристичної інфраструктури та сервісу Федір Шандор, завідувач кафедри історії України Роман Офіцинський.

«У нашому корпусі проживають дві дружні великі родини – студенти факультету туризму та коледжу. Природничо-гуманітарний коледж кує молоді кадри, а потім з ІІІ курсу при бажанні вони продовжують навчання у нас. Сьогодні бачу тут розумні оченята, які люблять географію, біологію, історію. Нехай ця олімпіада доведе, що ми маємо в регіоні безліч здібних дітей. Хочу подякувати всім вчителям та викладачам, які підтримують та виховують таких учнів», – прокоментувала Наталія Габчак.

Роман Офіцинський поздоровив присутніх із днем, у який творяться дива, починається літо і закінчуються весняні роботи, – днем Святого Юрія. Побажав учасникам натхнення, плідної роботи на непідробної любові до рідного краю. Підготував також невеликий подарунок для етнографічного музею ПГК – книгу «Новітня література Закарпаття».

До привітань долучилися й гості з мальовничого міжгірського села. Директор Колочавської ЗОШ I–III ст. №2 Ганна Малета з учнями підготували для присутніх невелику концертну та пізнавальну програму. Школяр Іван Маркович e супроводі скрипки і баяну виконав колочавські коломийки і гімн села. Учениці 9-го класу Марина Банга і Вікторія Лецо презентували власні наукові проекти на теми: «Екологічні чинники у вирішенні економічних проблем краю», «Історія архітектури Колочави». Виступили з танцювальним номером учні Ужгородської угорськомовної школи ім. Другетів.

Відтак учасники взялися за написання робіт у рамках краєзнавчої олімпіади.

Після цього всі охочі могли долучитися до екскурсії старовинним Ужгородом, яку організував гостям Федір Шандор.

Оксана Пітра



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp