Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Губаль - про солотвинське провалля

21 квітня 2015 р., 22:27

Допомогти у цій ситуації попросили і Київ

Про це очільник Закарпаття повідомив на своїй сторінці у "Фейсбуці":

"Маємо у краї велику проблему – активізацію проваль у зоні техногенної катастрофи в Солотвині, що на Тячівщині. Як відомо, роками там утворюються гігантські вирви, а шахта разом з унікальним підземним відділенням алергологічної лікарні затоплена. 

У ці дні у Солотвині працює робоча група, яка займається як соціальними питаннями селища – водопостачанням, газопроводом, так і цією проблемою. Солотвинський солерудник – це державне підприємство. Звертався в Кабмін стосовно ситуації у селищі, небезпек - іще на початку року. Певні реагування є. Водночас вчергове доводиться звертатися до жителів, які підпадають під переселення – у містечко, яке було збудоване для солотвинців у селищі Теребля. Кілька родин уже живуть там. Але, як не прикро, інші не поспішають переселятися. 

Наразі нема порозуміння. Знову проводитиму зустрічі з громадою. Й знову – звернення в Київ. Ситуація в Солотвині – проблема державного масштабу, область з нею впоратися не може. Мене часто питають про це журналісти, і мушу відповідати: поки фінансування не рухається, власне, всі останні роки. Гроші, які були визначені як такі, що потрібні для консервації, так і не виділені. Мова про величезну суму – близько трьохсот мільйонів гривень. В останні роки солерудник діставав лише те, що потрібне на мінімальне утримання. За цей час обрушилися величезні масиви землі. А найважливіше – аби не сталося трагедії".

Нагадаємо, що раніше повідомлялося про те, що влада Тячівщини б’є на сполох: у Солотвині нове страшне провалля


степан 22.04.2015 07:43 IP: 248.223.95.195
воно чогось не провалювалось ні за австромадярів ні за чехословаччини ні за руських

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp