Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Солотвино: У затоплених проваллях...купаються туристи! (ФОТО)

30 серпня 2015 р., 12:25

Карстові провалля стали туристичною родзинкою, хоча і надзвичайно небезпечною.

Надійка Явір опублікувла на своїй сторінці у сомережі кілька світлин. На них - Надія купається у величезному проваллі, яке утворилося через руйнування та затоплення соляних шахт у закарпатському Солотвині.

{g}

"Той, хто перший проклав цю доріжку, в проваля, сторч головою, яке сиплеться і розлазиться-безперечно крутий і обезбашений. Дякую йому!", - написала Надія.

Нагадаємо, загалом за час активізації проваль у вирву пішло 5 мільйонів 300 тисяч кубометрів землі. Тепер об’єм порожнин у виробітках, котрі є не заповнені ані ґрунтом, ані водою, за орієнтовними даними, сягає 280 тисяч кубометрів. Солотвино визнано зоною техногенного екологічного лиха. 

Хоча кілька років тому для мешканців селища був споруждений окремий квартал в селі Теребля, щоб їх пересилити та убезпечити від лиха, солотвинці не бажають покидати дуже вигідний туристичний бізнес. У населеному пункті є кілька солених озер навколо яких роками споруджують відпочинкові комплекси.

Час Закарпаття

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp