Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Мукачеві вперше відзначили День пам’яті та примирення (Фото)

8 травня 2015 р., 12:53

На головній площі Мукачева зібрались захисники України двох поколін

Сьогодні в Україні відзначається День пам’яті та примирення. Свято покликане прославити подвиг українського народу, його видатного внеску в перемогу у Другій світовій війні, а також висловлення поваги всім борцям проти нацизму, увічнення пам’яті про загиблих воїнів, жертв війни, військових злочинів, депортацій і злочинів проти людяності, скоєних у роки війни.

Це свято відзначається вперше в Україні. Міський очільник Мукачева Золтан Ленд’єл вважає, що ця дата вже мала бути давно узаконена, адже це перемога всіх, а не однієї держави. Мир між ветеранами є, головне, щоб не втручались політики, – заявив у вступному слові до учасників бойових дій мер міста.

“Не потрібно ненависть між людьми сіяти, треба змиритися з тим, що війна закінчилася і ми маємо жити в мирі. Чому день пам’яті? А тому, що ми не можемо забути все те, що відбулося. Ми повинні пам’ятати, якими героїчними зусиллями від простого воїна, солдата до генерала та жертвами скількох мільйонів, не тільки військовослужбовців, а й цивільних громадян, відбулася перемога над фашизмом.

Під окупацією опинилися великі території України, Білорусі та інших країн і тільки завдячуючи героїзму вдалося переломити хід історії війни і довести її до перемоги. Ми це маємо пам’ятати. Бо той народ, який не пам’ятає свою історію, не має майбутнього.

{g}

Я закликаю молоде покоління завжди шанувати ветеранів війни”, – зазначив під час виступу мер Мукачева Золтан Ленд’єл.

Слід відмітити, що поруч з ветеренами стояли і бійці АТО, які героїчно боронили східні кордони України від російсько-терористичних військ.

Панорама Мукачева

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp