Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Одні ховаються в лісах, інші різко стали дуже релігійними. Воєнком області про те, як закарпатці ухиляються від мобілізації і призову

13 травня 2015 р., 12:37

На Тячівщині за рік стало в 20 разів більше чоловіків із «релігійними переконаннями»

Сьогодні на брифінгу в Закарпатській облдержадміністрації новий ТВО військового комісара Закарпатського обласного військового комісаріату, полковник Олег Вінницький розповів, що закарпатці масово уникають мобілізації, використовуючи для цього будь-які методи і способи.

 «Чоловіча стать не бажає служити і шукає різні причини, щоб ухилитись від військової служби, -- заявив Олег Вінницький. – Візьмемо, до прикладу, Тячівський район. Ми провели аналіз і виявили, що торік в районі було до одного відсотка громадян, які під приводом релігійних переконань відмовлялися мобілізуватися. А тепер там уже аж 20 % чоловіків із релігійними переконаннями».

Така ситуація, за словами ТВО військового комісара Закарпаття, не тільки з мобілізацією, а й із призовом на строкову службу.

«При плановому завданні понад 180 чоловік на даний час призвано лише 120. Причини – і об’єктивні, і суб’єктивні. Відмовляються, бояться… Хоча раніше для чоловіка таке слово не вживалося, це було соромно -- констатує військком.—Хлопці шукають приводи покинути межі держави чи області. З доповіді військових комісарів у гірських районах знаємо, що о 5 ранку призовники втікають у ліс, опівночі йдуть додому поїсти і переспати, а зранку знову в ліс і там ховаються» -- розповів Олег Вінницький.

Час Закарпаття


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp