Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Акцизний податок приніс краю 138 мільйонів

15 липня 2015 р., 10:20

Такі результати станом на 1 липня.

Станом на 1 липня п.р. до місцевих бюджетів області надійшов акцизний податок з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів у сумі 138 млн.грн., що становить 16,7 % від загального обсягу доходів (без урахування міжбюджетних трансфертів). За підсумками першого півріччя вказаний податок став одним із найвагоміших джерел наповнення місцевих бюджетів і посів друге місце після податку на доходи фізичних осіб.

Акцизний податок надходить до 332 бюджетів місцевого самоврядування області, що становить 98,5 % від загальної їх кількості.

За фактичними обсягами найбільше податку надійшло до бюджетів міст обласного значення Мукачева (27,2 млн.грн.), Ужгорода (17,8 млн.грн.) та Хуста (10,5 млн.грн.), а також Ужгородського (16,7 млн.грн.), Тячівського (13,7 млн.грн.), Виноградівського (9,8 млн.грн.) та Мукачівського (8,7 млн.грн.) районів.
Довідково: З 1 січня п.р. в ході бюджетної децентралізації, з метою збільшення фінансової забезпеченості бюджетів органів місцевого самоврядування запроваджено акцизний податок з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів. Згідно із статтями 64 та 69 Бюджетного кодексу України зазначений податок є джерелом доходів загального фонду міських, селищних, сільських бюджетів.

Департамент фінансів Закарпатської ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp