Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Мета "плану Банкової" - покласти Закарпаття на коліна - Стойка

22 липня 2015 р., 11:42

Батько Романа Стойки, що переховується у лісах на Закарпатті разом ще з декількома бійцями Правого сектору, розповів своє бачення подій

21 липня в Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція Василя Стойки – батька командира 1-го запасного батальйону ДУК "Правий сектор" Романа Стойки, який зараз разом з іншими бійцями Правого Сектору начебто переховується в лісах Закарпаття на Великоберезнянщині та перебуває в оточенні спецпризначенців.

Василь Стойка прокоментував ситуацію, яка склалася в Мукачеві 11 липня та після неї, а також відповість на питання журналістів. «Я був учасником переговорного процесу із бійцями ПС, за участі народного депутата Віктора Балоги, полковника Гелетея, потім надвав пояснення ТСК, - розповів В. Стойка. - В ефірі не побачив нічого, про що ми там годину розмовляли. Тільки сказано про те, що ТСК готова зі мною піти в ліс і забезпечити безепку хлопцям. Аналізуючи ці події, я також приходжу до певних висновків. Чому сталося так, що у мирному краї лунали постріли, загинули люди? Це була заздалегідь спланована акція, режисери і сценаристи якої знаходяться на Банковій. Планом, думаю, було передбачено створити на Закарпатті ситуацію, яка б дала можливість ввести війська, чітко показати на Закарпатті, хто є, хто».

В. Стойка додав: «Спланував цю бойню Сергій Шаранич. Використаний був кримінальний авторитет Блюк. Хлопців чисто спровокували на цю бойню. Дали можливість виїхати з Ужгорода, заманили у пастку. Ланьо сам запропонував зустрітися, були погрози про те, що знищать їх, знищать їхні сім’ї, якщо Правий сектор буде далі боротися з контрабандою.

Зараз на Закарпатті – до 6 тисяч військових (у ПС є підрозділ розвідки, який і підрахував кількість). Для пошуку 6 чоловік! Та не 6 чоловік їм треба було, їм треба було Закарпаття!»

«Віктор Іванович Балога зрозумів, що відбувається і намагався все врегулювати. Тільки завдяки тому, що він провів переговори, не сталося сталося гіршого», -- вважає доповідач.

«У тонкій політиці, яка спланована Банковою, хлопці не розуміються. Їх спровокували», – пояснює він дії бійців Правого сектору у Мукачеві.

На думку Василя Стойки, мета «плану Банкової» – покласти Закарпаття на коліна: «Покласти нас на коліна, щоб нами євреї тут керували. Віктор Іванович Балога дзвонив Президенту, пояснював, що хлопці не будуть здаватися і намагався врегулювати ситуацію. Відповідь Президента: «Вони будуть знищені». (бійці ПС)

Батько Романа Стойки заявив про стеження і прослуховування. Василь Стойка зазначив, що не має зв’язку із сином. «Мені не відомо, де Роман зараз. Зв’язок припинився після того, як зупинилися перемовини. Я попрощався з ним, бо розумів, що якщо буде бій, він здаватися не буде. Син – оперативник. Ми розуміємо, що любі контакти – це є пастка для мого сина. Проти мене проводяться оперативно-розшукові заходи, ведеться стеження, телефони прослуховуються», – сказав Василь Стойка.

«Там доволі таки підготовлені хлопці. Вони ходили по Луганщині, Донеччині, можуть протриматися», - каже батько і додає, що був би радий амністії щодо них. Але наразі не відчуває підтримки влади чи намагання допомогти.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp