Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Бескидський тунель щодоби підривають

17 квітня 2014 р., 15:19

Роботи з будівництва Бескидського тунелю ведуться цілодобово. Як повідомили в головному управлінні колійного господарства, зросли темпи проходки.

Донедавна проводилося два вибухи за три доби і будівельники проходили до 1,5 м через крихку гірську породу, що потребувала додаткового кріплення. Далі ґрунти стали більш міцні, тож вибухові роботи проводять щодоби і щоразу просуваються вперед на 2,38 м.

Раніше повідомлялося, що згідно з контрактом об’єкт має бути зданий в експлуатацію наприкінці 2016 р. На даний час до роботи задіяна служба будівельно-монтажних робіт і цивільних споруд Укрзалізниці. Фахівці укріплюватимуть армуванням, нанесенням бетонного розчину та геологічною решіткою схили гори, з якої проводилася виїмка 69 тис. м. куб. ґрунту. За словами залізничників, це дозволить прокласти вздовж схилу нову колію і таким чином збільшити радіус кривої при підході до тунелю зі східного боку. Внаслідок цього рух поїзда пришвидшиться до 70 км/год. Загалом поблизу західного і східного порталів тунелю та через нього залізничники прокладуть 7 км 550 м колії, електрифікують цю дільницю, встановлять засоби сигналізації і зв’язку.

Довідково:

Для України Бескидський тунель має стратегічне значення, оскільки цим маршрутом перевозяться вантажі до західного кордону країни, а також понад 60% транзитних вантажів у напрямку Західної і Центральної Європи.

Тунель був збудований за часів Австро-Угорської імперії 1886 року і на сьогодні є бар’єрним місцем V Критського Міжнародного транспортного коридору, який проходить по території Італії, Словенії, Угорщини, Словаччини, України та Росії (Трієст-Любляна-Будапешт-Братислава-Ужгород-Львів), оскільки це єдина одноколійна дільниця на усій його довжині. Через деформацію обробки, руйнування дренажної системи та невідповідність габариту діючим нормативним вимогам тунель вичерпав свій експлуатаційний ресурс.

Новий тунель будується на відстані 30 метрів від існуючого.

Укрзалізниця

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp