Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Верховна Рада ратифікувала Угоду про позику на будівництво Бескидського тунелю

2 вересня 2014 р., 18:20

Будівництво тунелю, який з’єднує Закарпатську та Львівську області, планують закінчити в 2016 році.

Верховна Рада України ухвалила Закон "Про ратифікацію Гарантійної угоди (Проект "Бескидський залізничний тунель" (Будівництво Бескидського тунелю) між Україною та Європейським інвестиційним банком".

Про це повідомляє офіційний сайт Верховної ради України.

Проект "Бескидський залізничний тунель" (Будівництво Бескидського тунелю) розроблено відповідно до Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проектів економічного і соціального розвитку України, що підтримуються міжнародними фінансовими організаціями, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 листопада 2008 року № 1027 (зі змінами).

Відповідно до угоди, ЄІБ готовий надати Державній адміністрації залізничного транспорту України ("Укрзалізниці") кредит у сумі 55 млн евро. В угоді зазначається, що кредит має інвестиційний характер і стосується об'єкту, який має загальнонаціональне значення.

Вартість реконструкції Бескидського залізничного тунелю в Карпатах складе більш 200 млн євро. Бескидський тунель має стратегічне значення, оскільки за маршрутом, на якому він розташований, перевозяться вантажі до західного кордону країни, а також понад 40% транзитних вантажів у напрямку Західної та Центральної Європи.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp