Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Тячеві питна вода забруднена нафтопродуктами та марганцем

18 серпня 2015 р., 15:09

Щоб визначити масштаби проблеми проведуть ще кілька лабораторних досліджень зразків води з інших вулиць

18 серпня в Тячівській райдержадміністрації відбулось засідання районної комісії з техногенно-екологічної безпеки і надвичайних ситуацій, яке пройшло за участі керівника апарату Богдана Макусія та завідувача сектору з питань цивільного захисту населення Василя Бокотея.

Найперше присутніми обговорено шляхи вирішення проблемного питання, що стосується якості питної води у приватному секторі міста Тячів, в якій виявлено вміст нафтопродуктів, - повідомляє Тячівська РДА.

З приводу цього проведено лабораторне дослідження проб води відібраної з індивідуальних колодязів по вулиці Річна та Незалежності. Таким чином виявлено, що в окремих із проб води вміст нафтопродуктів та марганцю перевищує нормативи і не відповідає гігієнічним вимогам до питної води, призначеної для споживання людиною.

Як зауважив голова Тячівської міської ради Іван Ковач, дане питання є надзвичайно важливим і його вирішення є першочерговим. Насамперед слід подбати про людей, посилити роз’яснювальну роботу серед мешканців проблемного приватного сектору щодо заборони вживання забрудненої води та забезпечити постачання до них якісної води. Розглянуто варіант проведення водогону з вулиці Комсомольської.

Одночасно відповідальним службам слід провести ще кілька лабораторних досліджень проб води, щоб з’ясувати якість питної води на інших вулицях. Крім того, необхідно визначити причину потрапляння шкідливих речовин у воду, масштабність поширення проблеми, щоб зрозуміти якими шляхами її можливо усунути.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp