Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Ірщавщині діільничні про самотніх людей не забувають

22 серпня 2015 р., 16:02

Бо ця верства населення найбільше потребує опіки і уваги

У кожному населеному пункті Іршавського району дільничні інспектори міліції постійно відвідують оселі самотніх людей. Адже вони найбільше потребують захисту та уваги.

- У селі Білки проживає багато самотніх людей, діти яких вже давно покинули рідні домівки. Вони приїжджають навідати стареньких тільки на свята і на Дні народження, – каже дільничний інспектор Іршавськогорайвідділу міліції старший лейтенант Іван Кізляк. - Старенькі залишаються найменш захищеною верствою населення, чим і користуються зловмисники та сільські бешкетники.

До прикладу, ветеран Другої світової війни Олена Горзов проживає неподалік поселення ромів. Бабусі скоро буде 89 років. У 1944 році вона пішла на війну, де була медсестрою, кухаркою, піхотинцем, залежно від ситуації. Перемогу зустріла на території Польщі біля кордону з Німеччиною. Повернувшись додому, працювала у колгоспі. Вже 30 років, як стала вдовою. Виростила 8 дітей, з яких 4 вже похоронила. Ще має 10 внуків і 15 правнуків.

Діти роз′їхались по світу й тепер старенька залишилась сама. Хоча діти про неї піклуються, зробили ремонт, відвідують її, але не кожний день.

Тож дільничний інспектор Іван Кізляк, знаючи проблеми бабусі, за можливості навідується до неї. Останній раз бабуся поскаржилась на маленьких ромів, які лазять до її саду за яблуками. Дільничний відразу пішов до батьків маленьких бешкетників, із якими провів профілактичну бесіду, щоб ті залишили бабусю у спокої.

- Добре, коли поряд із такими бабусями проживають порядні сусіди. Помітивши міліцейську форму, вони відразу йдуть цікавитись, чи все гаразд у їхньої сусідки. Адже в такому поважному віці може трапитись будь-що. Тому краще навідатись зайвий раз до таких людей, щоб вберегти їх від зловмисників, або просто поспілкуватись, – каже дільничний Кізляк.

Інформація Іршавського РВ УМВС



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp