Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Час наводити порядоку курортній зоні Свалявщини

26 серпня 2015 р., 13:20

Президія Закарпатської обласної ради профспілок оперативно відреагувала на публікацію «Павло Ганинець: «Популізм призводить до серйозних проблем», що була надрукована в «Новинах Закарпаття» за 15 серпня.

З цього приводу навіть було прийнято окрему постанову, в якій наголошується, що в згаданому матеріалі піднято цілу низку гострих проблем, пов’язаних із грубим порушенням чинного законодавства щодо масової хаотичної забудови в курортній зоні Свалявського району, зокрема поблизу санаторіїв «Сонячне Закарпаття» та «Квітка полонини».

Разом з тим у постанові відзначено, що «зелену вулицю незаконному будівництву різного роду приватних готельних комплексів та садиб, що призвело до значного зменшення запасів мінеральних вод, створило серйозні труднощі в постачанні прісної води в санаторії та населені пункти відкрила Полянська селищна рада (голова Іван Дрогобецький). Незаконній забудові Голубинського родовища мінеральних вод активно посприяла Солочинська сільська рада (голова Магдалина Туряниця), яка у свій час передала у приватну власність землі в санітарній зоні оздоровниці «Квітка полонини».

Про ці та інші грубі порушення чинного законодавства обласна рада профспілок, інші громадські організації області, керівництво санаторію «Квітка полонини», йдеться у згаданому документі, неодноразово зверталися до центральних та місцевих органів влади, були відповідні публікації в засобах масової інформації, однак на них належним чином ніхто не реагував. Натомість з різних державних структур надсилалися формальні відписки.

З огляду на це президія обл­профради постановила: 1. Визнати публікацію «Павло Ганинець: «Популізм призводить до серйозних проблем» своєчасною і вкрай необхідною для наведення порядку в курортній зоні Свалявського району. 2. Звернутися до голови обласної державної адміністрації Г.Г. Москаля створити компетентну комісію для вивчення ситуації, що склалася із інтенсивним спорудженням приватних об’єктів навколо санаторіїв «Сонячне Закарпаття» і «Квітка полонини» і наведення державного порядку в цій справі та вирішення питань, пов’язаних із поліпшенням водопостачання населених пунктів. 3. Звернутися до прокурора Закарпатської області В.М. Янка провести детальну перевірку надання дозволів на будівництво готельних комплексів і садиб поблизу санаторіїв «Сонячне Закарпаття» і «Квітка полонини», що призвело до серйозного зменшення запасів мінеральних вод та значного погіршення водопостачання, в тому числі й населених пунктів, і притягнути винних до відповідальності.

Словом, ця історія ще далеко не вичерпала себе. Тому уважно слідкуватимемо за тим, як розвиватимуться події далі.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp