Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Чубірко вимагає у керівництва країни та МОЗ вакцини проти поліомієліту

4 вересня 2015 р., 18:14

Післдя того, як у Міністерстві заявили, що вакцини уже відправили

Володимир Чубірко направив телеграми Прем’єр-міністру України, Міністру охорони здоров’я України, Генеральному прокурору України з приводу поліомієліту

Сьогодні, 4 вересня голова Закарпатської обласної ради направив телеграми Прем’єр-міністру України Яценюку А. П., Міністру охорони здоров’я України Квіташвілі О. М., а також Генеральному прокурору України Шокіну В. М. щодо надзвичайної ситуації, що склалась з приводу виявлення та поширення на території Закарпатської області небезпечної інфекційної хвороби – поліомієліту.

«Причиною, яка призвела до поширення зазначеного захворювання, є абсолютна, а у даному випадку навіть злочинна бездіяльність Міністерства охорони здоров’я України по забезпеченню області у встановлені строки та в необхідній кількості вакциною проти поліомієліту. При цьому відомо, що на закупівлю цієї вакцини державою в цьому році своєчасно виділено чималі кошти з Держбюджету, в тому числі і на вакцинацію у Закарпатській області.

Необхідно врахувати й те, що область межує з п’ятьма європейськими країнами, через неї транзитом пересувається велика кількість осіб, численні нелегальні мігранти з країн Азії та Африки, які можуть бути носіями поліомієліту і становити потенційну небезпеку виникненню епідемії.

Така ситуація може призвести до катастрофічних наслідків у вигляді швидкого поширення небезпечної хвороби серед населення.

Враховуючи значущість питання, прошу Вас особисто негайно втрутитись в ситуацію та вжити всіх невідкладних заходів із забезпечення медичних закладів Закарпатської області необхідною кількістю вакцин проти поліомієліту та інших небезпечних хвороб.

У разі ігнорування зазначеної проблеми, пов’язаної з виявленням випадків поліомієліту, подальшою злочинною бездіяльністю МОЗ України та зволікання із постачанням вакцини до медичних закладів області, буду змушений звернутися за допомогою та втручанням до Верховного комісара Європейського Союзу» – наголошує Володимир Чубірко.

Враховуючи значущість зазначеного питання, Володимир Володимирович просить Генерального прокурора України провести необхідну перевірку причин відсутності вакцини та вжити усіх необхідних заходів прокурорського реагування до МОЗ України, які б змусили профільне міністерство у найкоротші строки забезпечити медичні заклади Закарпатської області належною кількістю вакцин проти поліомієліту.

Нагадаємо, що ще вчора Міністерство охорони здоров’я заявило про відправку на Закрапаття вакцини від поліомієліту.




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp