Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У пункті пропуску "Солотвино" виявили авто з підробленими документами

7 вересня 2015 р., 17:32

За верією власника він придбав авто з готовими документами у незнайомого чоловіка

Громадянин України перемістив через митний кордон «LAND ROVER RANGE ROVER» з литовською реєстрацією, шляхом подання митному органу, як підставу для переміщення транспортного засобу, підроблених документів.

Українець намагався виїхати з України через митний пост «Солотвино» Закарпатської митниці ДФС. Для проходження митного контролю він обрав «зелений коридор». До митного оформлення, як підставу для переміщення через митний кордон України автомобіля, надав доручення на право користування та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.

В результаті проведених аналітично-пошукових заходів, управлінням аналізу ризиків та протидії митним правопорушенням Закарпатської митниці ДФС, було направлено запит до литовського нотаріуса з метою підтвердження або спростування факту легалізації доручення, яке надав громадян України до митного оформлення.

Від литовського нотаріуса отримано відповідь в якій зазначено, що вказане доручення нотаріус не оформляв та не засвідчував. Зокрема нотаріус повідомила, що пред’явлені їй доручення на литовській та на російській мовах є підробленими.

В своєму поясненні громадянин України вказав, що авто з реєстраційним номерним знаком Литви придбав на ринку в одному з районів Закарпатської області у незнайомого чоловіка. Цей громадянин разом із автомобілем надав йому свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та доручення на право користування.

Зазначені дії громадянина України мають ознаки порушення митних правил, передбаченого статтею частиною 1 статті 483 Митного кодексу України.

Наразі складено протокол про порушення митних правил, а автомобіль, вартістю понад 44 тис. грн, вилучено.



Відділ комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp