Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Чопським прикордонникам активно допомагає громадськість

6 жовтня 2015 р., 09:10

Місцеві мешканці вважають охорону державного кордону своїм обов’язком

На виконання завдань, визначених Президентом та Урядом України щодо посилення охорони державного кордону, Державна прикордонна служба України вживає в цьому напрямку всіх вичерпних заходів, в тому числі й щодо залучення до охорони кордону громадських формувань.

Дана робота відбувається за підтримки ініціативних верст суспільства. В свою чергу Державна прикордонна служба надає громадським організаціям допомогу у створенні нових добровільних формувань.

Нині, з метою посилення громадського контролю запроваджено участь членів громадських формувань в несенні служби на «зеленій» ділянці кордону, спільній службі прикордонних нарядів в пунктах контролю в`їзду-виїзду, що на адміністративному кордоні з АР Крим, та в пунктах пропуску через державний кордон.

У поточному році склад існуючих громадських формувань з охорони державного кордону поповнився ще 11 новоствореними, а лави організацій збільшилися на 412 осіб. Найбільш активна діяльність громадськості в охороні державного кордону спостерігається на ділянках Білгород-Дністровського, Бердянського, Чопського, Чернігівського та Сумського прикордонних загонів.

Загалом на державному кордоні та в прикордонні спільно з членами громадських формувань цьогоріч вже припинено 94 правопорушення та затримано 177 правопорушників. Також, з метою недопущення протиправної діяльності, власники приватних літальних апаратів з членами громадських формувань здійснили 17 вилетів для повітряного моніторингу державного кордону.

Сьогодні Державна прикордонна служба опрацювала зміни до окремих положень Закону України «Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону». Також ініційовано опрацювання обласними державними адміністраціями Плану спільних заходів з активізації участі громадських формувань в забезпеченні правопорядку в області. В органах охорони державного кордону з членами громадських формувань проводиться навчання за програмами правової та спеціальної підготовки.

Державна прикордонна служба України

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp