Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті моніторитимуть процедури люстрації

17 жовтня 2015 р., 11:21

Тренінг відбудеться у понеділок, 19 жовтня.

У понеділок, 19 жовтня, о 10.00 в Ужгородському прес-клубі відбудеться Тренінг з моніторингу процедур люстрації. Проводить тренінг Закарпатське відділення Комітету виборців України.

Тренінг присвячений темі, яка особливо останнім часом вийшла з експертного кола та стала предметом обговорення серед найширших верств населення. Фактично, за даними соцопитування, яке буде презентовано трохи пізніше, дев’ять із десяти громадян України вважає, що люстрація є необхідною.

Тому особливої ролі набуває громадський моніторинг того, яким чином ці процеси проходять.

Потребують роз’яснення і закони, які регулюють процеси люстрації та те, яким чином вони дозволяють представникам громадськості слідкувати за процесами перевірки посадовців. Тут також варто врахувати український контекст та можливі зміни до Закону «Про очищення влади», які були анонсовані Міністром юстиції.

У ході тренінгу учасники:

– покращать знання про процес очищення влади в Україні: міжнародний досвід у сфері люстрації, механізм люстрації, передбачені Законом України «Про очищення влади», перевірки на критерії відповідності вимогам, які проводять

– опанують основні методи і інструменти проведення громадського контрольного МОНІТОРИНГУ у разі порушення проведення процедур люстрації.

– навчаться комунікувати та співпрацювати зі стейкхолдерами: Департаментом з питань люстрації Міністерства юстиції України, Тимчасовою спеціальною комісією з перевірки суддів судів загальної юрисдикції, Громадської ради при Міністерстві юстиції України з питань люстрації

– працювати з реєстрами, базами даних, написання запитів і звернень

– ефективно комунікувати зі ЗМІ

– набудуть досвіду заповнення контрольного листа з моніторингу процедур люстрації

Тренери: Дмитро Тужанський та Віталій Глагола.

«Комітет виборців України» вдячний USAID та програмі «Справедливе правосуддя» в рамках якого є можливість здійснювати проект «Розбудова спроможності громадських організацій для здійснення моніторингу процесів перевірки та люстрації та інформаційно-просвітницька кампанія з питань перевірки та люстрації державних службовців та суддів».




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp