Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

“Місцевий індекс прав людини” презентують у четвер

27 вересня 2017 р., 08:41

Уже завтра

У четвер, 28 вересня, о 10:00 в малій залі Ужгородської міської ради за адресою пл. Поштова, 3, за участі працівників Ужгородської міської ради та експертів Української Гельсінської спілки з прав людини відбудеться презентація попередніх результатів та напрацювань моніторингу “Місцевий індекс прав людини”. Обласний центр Закарпаття став одним із перших міст, де апробовано міні-проект “Місцевий індекс прав людини”.

Передбачається, що за допомогою цього індексу мешканці населених пунктів на місцевому рівні зможуть отримати інформацію про дотримання прав людини, визначити сильні та слабкі сторони місцевого самоврядування, сприяти виправленню недоліків. Моніторами було проведено оцінку сфери фізичної безпеки мешканців Ужгорода, охорони здоров’я, екологічних прав, права на працю, розвитку підприємництва, інформаційних прав та належного врядування.

Довідка:

Місцевий індекс прав людини – це міні-проект Української Гельсінської спілки з прав людини, спрямований на підтримку реформи децентралізації.

До розробки системи моніторингу було залучено групу експертів з прав людини та діяльності місцевого самоврядування. Було опрацьовано сучасні міжнародні моделі прав людини і їх оцінювання, узагальнено кращі іноземні та вітчизняні практики моніторингу прав людини на місцевому рівні, враховано специфіку розвитку повноважень місцевого самоврядування в процесі реформи.

Для випробовування на практиці моніторингу “Місцевий індекс прав людини” були обрані місто Ужгород та Білозірська ОТГ Черкаської області.





Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp