Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Чемпіонат із шахів підкорився закарпатцям

17 жовтня 2015 р., 18:02

Так сталося, що останніми роками в дитячих шахах нашої області домінують мукачівці.

Адже завдяки зусиллям відомого мецената Йозефа Реша та керівників місцевої шахової федерації Олександра Федіва і Михайла Бєглого, в місті над Латорицею кілька років працює дитяча шахова школа. Досвідчені тренери серйозно займаються з юними, і ця робота дає плоди. Більшість турнірів, що проходить на теренах Закарпаття, виграють мукачівці, які, крім того, мають успіхи і на всеукраїнській арені.

Утім почивати на лаврах їм, мабуть, не варто. Адже в інших містах і районах теж вдосконалюють майстерність здібні діти, які складають ровесникам з Мукачева гідну конкуренцію. Це довів і чемпіонат Закарпаття серед школярів до 14 років, який відбувся в Мукачівському шаховому клубі. У турнірі грали 39 учасників – практично всі найперспективніші юні спортсмени краю, так би мовити, наше шахове завтра. Результати змагання виявилися дещо несподіваними. Вперше за останні роки господарі не стали чемпіонами ні серед хлопців (щоправда, в першій четвірці їх усе-таки було троє), ні серед дівчат. Друге місце посів Сашко Решетар, третє Валадіс Пеппас, який випередив Вадима Петровського. Однак лідерські лаври дісталися здібному берегівцю Андрію Іжаку, який впевнено провів турнір і з високим результатом 6,5 очка з 7 можливих заслужено став чемпіоном краю.

А от серед дівчат увесь спортивний п’єдестал дістався ужгородкам. Явний фаворит турніру Євгенія Тимошенко з 5 очками посіла перше місце і стала чемпіонкою області. На другому місці Гулбані Барбеліна, «бронзу» чемпіонату здобула Марія Габор, яка завдяки кращому коефіцієнту випередила одну з фавориток — мукачівку Камілу Химинець.

Переможці нагороджені грамотами і медалями обласної федерації.

Позитивний фон чемпіонату трохи зіпсував фактор «географії». У змаганні грали лише представники Ужгорода, Мукачева і Берегова. Що ж, економічні труднощі сьогодення цілком зрозумілі. Але відрядити двох-трьох юних шахістів на один день (навіть за рахунок батьків) не видається мені нездоланною проблемою. Де тоді вчитися шаховій юні, як не в таких корисних змаганнях!

Аркадій ВОРОВИЧ.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp