Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

До Закарпатської обласної бібліотеки навіть ді-джеї ходять перед вечірками

28 жовтня 2015 р., 20:26

На кордоні з Європою знають як дати друге дихання бібліотеці

Закрпатська обласна універсальна наукова бібліотека імені Ф.Потушняка очолила список найуспішніших українських бібліотек за версією культурно-видавничого проекту "Читомо".

Про те, як привабити сучасних читачів і як зняти з бібліотеки радянське тавро місця, де не можна шуміти, розповідає Євгенія Напуда, головний бібліотекар відділу обслуговування Закарпатської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Ф.Потушняка, координатор Громадського інформаційного центру, тренер Регіонального тренінгового центру за програмою «Бібліоміст».

"Ми зруйнували стереотипи для тих, хто не відвідував бібліотеку і навіть уявлення не мали, які послуги можна отримати в сучасній книгозбірні. Ми дали нове життя вініловому фонду, який десятиліття лежав без діла, а зараз користується популярністю серед ді-джеїв міста, які після вечірки стали нашими постійними клієнтами.

Вважаю, саме завдяки таким нетрадиційним формам бібліотечної роботи, суспільство змінює своє ставлення до бібліотек", - розповіла Євгенія Напуда, головна бібліотекарка відділу обслуговування, йдеться в аналітичній статтій Анастасії Іванишиної, котра зібрала історії успіху українських книгозбірень, які варті уваги й, безсумнівно, можуть слугувати взірцем для інших.

Жителі Ужгорода вже давно звикли, що бібліотека – місце, де завжди відбуваються неординарні культурні події. За останній рік ми організували і провели понад 20 публічних заходів, йдеться у статті. Найгучніші з них, обговорювалися навіть за межами області. Зокрама це «Ніч у бібліотеці-2», особливістю якої був благодійний бібліоаукціон на допомогу бійцям в АТО та патріотичне фаєр-шоу, «Закарпатські позералки» – швидкі побачення у бібліотеці, які супроводжувалися консультаціями психолога, лікарів з обласного центру планування сімї, а також виступом відомого закарпатського рок-гурту «Триставісім», учасники якого з тих пір стали нашими активними користувачами і друзями.


Голос Карпат

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp