Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Газу для України залишилося на п'ять днів - Міллер

2 листопада 2015 р., 10:08

Київ у листопаді майже втричі скоротив споживання газу РФ, зазначив глава Газпрому.Передплаченого газу для України залишилося тільки на п'ять днів, заявив глава Газпрому Олексій Міллер.

"Водночас Україна з початку листопада скоротила споживання російського газу через фінансовий дефіцит Нафтогазу України майже в три рази. Передплаченого газу залишилося тільки на 5 днів", - цитує його слова ТАСС.

Також Міллер повідомив, що експорт Газпрому в далеке зарубіжжя в жовтні зріс на 41,36%.

"За підсумками жовтня експорт "Газпрому" в далеке зарубіжжя зріс на 41,36% в порівнянні з минулим роком. Темп зростання попиту на російський газ збільшився в 1,8 рази. Нагадаю, в липні зростання попиту склало 22,4%, у серпні - 23,16% і у вересні - 24,23%", - сказав він.

Як повідомлялося, 12 жовтня після отримання від Нафтогазу $234 млн передоплати, Газпром відновив постачання газу до України.

9 жовтня Нафтогаз перерахував Газпрому передоплату за газ і підтвердив готовність купити 2 млрд кубометрів газу протягом жовтня 2015 року.

Нагадаємо, 26 вересня Росія, Україна і Єврокомісія домовилися про ціну на газ для Києва в 232 долари. Крім того, Газпром заявив, що не буде вимагати від Нафтогазу дотримання обтяжливого правила "бери або плати" аж до 31 березня 2016 року.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp