Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Іршавщині виникла нова проблема - кібербулінг

13 листопада 2015 р., 16:03

Та залежність школярів від соціальних мереж

З метою популяризації ефективних форм роботи з дітьми девіантної поведінки, актуалізації проблем спілкування дітей у інтернетмережі, запобігання випадків кібербулінгу та образи честі й гідності користувачів відкритих спільнот працівниками центру соціальних служб здійснено низку заходів.

Кібербулінг — це переслідування повідомленнями в інтернеті, що містять образи, погрози та агресію; це підлітковий віртуальний терор, напад із метою завдати психологічної шкоди. Простіше кажучи — сучасний цифровий аналог дитячого знущання. Останнім часом основною платформою для кібербулінгу стали соціальні мережі. Замість того, щоб поставити підніжку, діти один одному пишуть агресивні SMS; замість стусана — залякують у соцмережі; замість насмішок і образ — розповсюджують конфіденційні дані про дитину, створюють фальшиві профілі на різноманітних сайтах тощо.

Зокрема, 10 листопада на нараді з педагогами-організаторами шкіл району представники центру детально розглянули проблему кібербулінгу та залежностей від спілкування у соцмережах. Нові можливості у сучасних підлітків примушують дотримуватись і нових правил спілкування, але не кожен користувач готовий виконувати ці правила. Тому тема переслідування в інтернетмережах наразі є дуже актуальною.

Для мінімізації шкоди від таких переслідувань найперший шлях – виховання культури спілкування у мережах, прищеплення дітям почуття відповідальності не лише за вчинки, а й за слова, за коментарі, що несуть у собі образу й приниження. Часто діти навіть не усвідомлюють шкоду, яку спричинили невдалі коментарі, вважаючи, що за слова не доведеться відповідати. Тому дорослі, а найперше — батьки, повинні цікавитися і корегувати активне спілкування своїх дітей, які саме в мережах, часто анонімно, доволі успішно реалізовуються та амбіційно себе позиціонують, чого ніколи б не досягли у реальному спілкуванні з однолітками. Підсумовуючи розмову, учасники наради дійшли висновку про те, що необхідно приділяти увагу та наголошувати дітям про толерантне ставлення до однолітків, дотримання культури спілкування, адже стрімкий розвиток й поширення нових інформаційних технологій зумовлює зростання вимог до рівня інформаційної культури особистості. Іршавська РДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp