Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

"Навіки слава Україні, героям слава на віки!" (ФОТО)

20 листопада 2015 р., 21:49

Урочисту програму на честь борців за Гідність і Свободу відбули в Ужгороді.

20 листопада в Ужгородському коледжі культури і мистецтв відбулась урочиста зустріч-концерт До дня Гідності та Свободи, на яку завітали представники Збройних сил України й інших військових формувань, керівники краю та Ужгорода, культурні діячі й освітяни, молодь.

 

Почались урочистості з панахиди за загиблими та запалення свічок біля їхніх портретів. Святі отці з великою шаною говорили про подвиг наших захисників, про символізм відзначення Дня Гідності та Свободи одночасно з церковним святом – Собору Архистратига Михаїла та інших Небесних Сил безплотних, до яких, вірять святі отці, вже належить Небесна сотня та всі полеглі бійці українського війська – наші Воїни Світла.

 

Продовжився вечір в актовому залі вітальним словом очільника Ужгородського ОМВК Миколи Журавльова. Військовий комісар нагородив почесними грамотами закарпатських бійців, учасників АТО, а також волонтерів, представників різних галузей, котрі матеріально, організаційно та духовно підтримували бійців упродовж року.

З привітаннями долучився голова Закарпатської облради VI скликання Володимир Чубірко, відзначив: влада краю намагалась і продовжує реалізовувати низку програм, спрямованих на допомогу воїнам та їхнім сім'ям, але, звісно, жодні матеріальні потуги не можуть зарадити тим болісним переживанням, через які проходять закарпатці, відпускаючи рідних на війну, втрачаючи їх. У свою чергу, начальник управління культури ОДА Юрій Глеба наголосив, що ці події повинні знайти правильне історичне висвітлення та закарбуватись у пам'яті народу. "Сьогодні слово "пам'ять" набуло багатозначного звучання, воно стосується не просто подій, які відбулись, а, на превеликий жаль, людських утрат – це пам'ять про сміливців, які поклали на вівтар боротьби за прагнення всіх власні безцінні життя. Цю пам'ять ми повинні нести крізь своє щодення, вшановувати її – кожен своїм особистим внеском у розбудову країни, а спільно – такими пам'ятними заходами, як нинішній".

Концерт студенти та викладачі коледжу, а також запрошені естрадні виконавці побудували на тематичних композиціях, підсиливши їх промовистими кадрами з Майдану та зони військового протистояння, що вкотре торкнули до глибини душі.



Управління культури Закарпатської ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp