Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді відкрили міні-пекарню для працевлаштування переселенців

3 грудня 2015 р., 11:51

Силами переселенців з Криму та за допомоги іноземців

Переселенці з Криму, які об'єдналися в благодійну організацію «Міжнародний благодійний фонд« Час служити», відкрили в Ужгороді міні-пекарню, в якій зможуть працювати до десяти переселенців з Криму і східних областей України.

Як повідомила Крим.Реалії директор благодійної організації Тетяна Шпігунова, цей проект реалізований спільно з Програмою розвитку ООН «Швидке реагування на соціальні та економічні проблеми внутрішньо переміщених осіб в Україні».

Міні-пекарня, в якій працюють переселенці, вже почала приймати перші замовлення. Її працівники пройшли навчання та стажування.

«Цієї осені я переїхала з Криму. Як і для більшості вимушених переселенців, питання працевлаштування було для мене одним з основних. Тепер, маючи роботу, я можу оплачувати своє житло і продовжити своє навчання у вузі», - розповіла одна з працівниць міні-пекарні Наталя.

За словами переселенців, в майбутньому вони планують відкрити кафе, де відвідувачі зможуть купувати випічку з міні-пекарні.

Проект «Швидке реагування на соціальні та економічні проблеми внутрішньо переміщених осіб в Україні» реалізується ПРООН за фінансової підтримки уряду Японії і в партнерстві з урядом України, регіональної та місцевої владою.

Влітку благодійний фонд «Час служити» організував благодійну літню зміну в Карпатах для дітей-переселенців і вихованців українських інтернатів. У місті Цюрупинськ Херсонської області фонд провів свято для дітей з особливостями розвитку з Цюрупинського дитячого будинку-інтернату.

Після анексії півострова, кримчани, в тому числі і з числа кримськотатарського населення, стали виїжджати на материкову Україну.

Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму Росією 20 лютого 2014. 7 жовтня президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Країни Заходу також не визнають анексію Криму і ввели ряд економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp