Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпаття: Жоден з переселенців призовного віку не прийшов у воєнкомат

9 липня 2014 р., 14:54

На Закарпатті наразі перебувають 569 переселенців. Лише 24 з них виявили бажання стати на облік до центрів зайнятості, працевлаштувалися 2 людей.

У вівторок, 8 липня, під головуванням заступника голови Закарпатської облдержадміністрації Михайла Рівіса відбулася нарада щодо вирішення соціально-побутових питань громадян України, які переселилися з зони АТО та тимчасово окупованої території

Як поінформували з регіонального штабу з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції, станом на 8 липня на території Закарпатської області зареєстровано 569 громадян, з яких 338 - з Луганської та Донецької областей та 210 – з Автономної Республіки Крим. З переміщених зі східних областей - 66 чоловіки, 119 жінки, 125 дітей віком до 18 років та 28 інвалідів та осіб похилого віку. 

Всім громадянам, що звернулися до регіонального штабу, надано тимчасове житло, переважно за рахунок благодійних та волонтерських організацій. За даними обласного центру зайнятості із усього загалу переміщених осіб лише 24 - виявили бажання стати на облік до центрів зайнятості, працевлаштувалися 2 людей. 

За інформацією Головного управління пенсійного фонду України в Закарпатській області, 55 осіб звернулися за переведенням пенсійних справ по місцю тимчасового перебування. За місцем тимчасового перебування здійснюється виплата 4 громадянам. На тимчасовий облік у військовий комісаріат не став жоден громадянин призовного віку. Загалом за час роботи регіонального штабу розглянуто 149 заяви та звернення з надання допомоги. 

Зазначалося також, що в області є наявні 484 місць для облаштування переміщених осіб (за умови часткової або повної оплати) та 87 місць для безоплатного розміщення дітей та дітей-інвалідів. 

Наголошувалося, що рішенням Закарпатської обласної ради прийнято програму “Турбота”, дію якої поширено на громадян України, що переміщуються зі східних областей. Відтак, загалом виділено 1,8 млн. грн. Водночас керівникам РДА та міськвиконкомів запропоновано прискорити освоєння коштів для оперативного розселення громадян, що прибувають з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції. 

Крім того, РДА та МВК доручено організувати роботу штабів в цілодобовому режимі, забезпечити їх необхідною кількістю оргтехніки, засобами зв’язку та канцелярським приладдям. А місцеві органи влади зобов’язано забезпечити інвентаризацію приміщень, їх паспортизацію та відповідність технічним вимогам для розміщення осіб, які внутрішньо переміщуються в межах країни, питання транспортного забезпечення громадян України до місць розміщення, поселення та харчування. 
Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp