Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті не забули про тих, хто опікується проблемами людей з обмеженими можливостями

3 грудня 2015 р., 20:54

Вони віддають себе повністю цій роботі

3 грудня – Міжнародний День інвалідів. З цієї нагоди заступник голови Закарпатської ОДА Олександр Петік зустрівся з представниками громадських організацій, які опікуються проблемами людей з обмеженими можливостями.

-- День інваліда – це ще один привід почути людей, котрим доводиться боротися за можливість адаптуватися до життя в сучасному суспільстві. Водночас інваліди для нинішнього суспільства – приклад стійкості характеру та витримки. У таких людей є чому повчитися кожному. Спільно з вами влада намагається вирішувати проблеми людей з обмеженими можливостями, але попереду ще чимало роботи, - наголосив заступник керівника краю.



«Нині в краї на обліку перебуває понад 63 тисячі інвалідів, близько 10 тисяч з них – діти, - поінформував заступник директора департаменту соціального захисту населення ОДА Віктор Мацола. – Система забезпечення засобами реабілітації відпрацьована, однак держава вже другий рік не фінансує програму забезпечення інвалідів спец автомобілями».

Присутня на зустрічі начальник головного управління Пенсійного фонду в області Анастасія Пентек ознайомила присутніх із нововведеннями у пенсійному забезпеченні інвалідів. За її словами, у грудні перерахунки пенсій проведуть усім інвалідам третьої групи незалежно від того, який вид пенсії вони отримують. Під час проведення масових перерахунків з 1 вересня п.р. мінімальний прожитковий мінімум в 1074 гривень був передбачений тільки для інвалідів першої та другої груп. Тепер з урахуванням нового розміру прожиткового мінімуму буде підвищено мінімальну пенсію усіх інвалідів третьої групи. Їх пенсія буде становити не менше 1074 гривень.

На завершення зустрічі активістів громадських організацій, які опікуються проблемами людей з обмеженими можливостями з нагоди Міжнародного Дня інвалідів відзначили грамотами та подяками голови облдержадміністрації, повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp