Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Виноградівські податківці розповіли про особливості використання РРО

15 грудня 2015 р., 17:48

До уваги користувачів РРО

Фахівці ДПІ у Виноградівському районі провели семінар з актуальних питань щодо використання реєстраторів розрахункових операцій у 2016 році. Захід відбувся за участі представників центрів сервісного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій Леоніда Матвеєва та Іштвана Лукача.

Про це повідомляє ДПІ у Виноградівському районі.

Відкриваючи семінар, начальник відділу обліку платників те електронних сервісів ДПІ у Виноградівському районі Андрій Крайняй повідомив, що до 1 січня 2016 року платники повинні встановити сучасні аналоги касових апаратів, які б створювали контрольну стрічку в електронній формі та забезпечували подання по електронних каналах зв’язку електронних копій розрахункових документів i фіскальних звітних чеків. Що стосується РРО, які не відповідають зазначеним вимогам, то, за словами посадовця, законодавець дозволив використовувати їx до кінця року за умови обов’язкової модернізації або виведення їx з експлуатації. Це стосується лиш тих РРО, які були зареєстровані в ДПІ до 1 січня 2015 року.

Разом з тим, повідомлено про відтермінування застосування штрафних санкцій до суб’єків господарювання, які надають послуги за готівку та здійснюють торгівлю через Інтернет без застосування РРО, до 1 липня 2015 року. При цьому, зазначено, що такі санкції не застосовуються лише до тих СГД, які до 1 серпня 2015 року уклали договори на постачання РРО i ввели їx в експлуатацію до 1 січня 2016 року. До суб’єктів господарювання, які здійснюють операції переказу готівки та купівлі продажу іноземної валюти не в касах уповноважених банків, санкції не застосовуватимуться до кінця року.

Представники центру сервісного обслуговування продемонстрували моделі найбільш популярної моделі касового апарату (РРО) та ознайомили присутніх з правилами експлуатації РРО.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp