Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Виноградові порвели семінар для платників податків

4 лютого 2016 р., 18:45

Говорили про новації та нюанси

З метою формування високої податкової культури населення, Головним управлінням ДФС у Закарпатській області спільно з ДПІ у Виноградівському районі, 2 лютого 2016 року для платників податків проведено семінар на тему: «Новації в податковому та митному законодавстві, які набрали чинності з 1 січня 2016 року».

У семінарі взяли участь провідні спеціалісти Головного управління ДФС у Закарпатській області, ТВ «Асоціація платників податків України» в Закарпатській області, спеціалісти Закарпатської митниці ДФС, - повідомляє Відділ комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області.

Фахівці фіскальної служби поінформували присутніх про найбільш актуальні питання, що виникають у платників податків, в зв’язку з набранням чинності з 1 січня 2016 року Закону України від 24.12.2015 №909-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році».

Також під час заходу розглянуто новації законодавства з податку на доходи фізичних осіб, місцевих податків, рентних платежів, єдиному соціальному внеску тощо. Повідомлено, що податок на прибуток та податок на додану вартість залишаються на рівні 18% та 20% відповідно. Натомість, з 1 січня податок на доходи фізичних осіб – збільшується з 15% до 18%. Разом із тим, відбулось значне зменшення навантаження на фонд оплати праці, зокрема знижено ставку єдиного внеску до 22%. Крім того, скасовано утримання ЄСВ з найманих працівників, яке становило 3,6 % та інші.

Відтак спеціалісти органів ДФС зосередили увагу слухачів на запровадженні нової форми звітності по податку на прибуток та декларації про майновий стан і доходи. Зокрема, зазначили, що в новій декларації про доходи за 2015 рік податкові зобов’язання визначаються з податку на доходи фізичних осіб та військового збору; в декларації з податку на прибуток відображаються фінансові результати згідно фінансової звітності, складені за стандартами бухгалтерського обліку, а також податкові різниці. Платникам податків повідомлено про терміни подання звітності та сплати податків.

Також присутнім розповіли, що з 1 січня 2016 року Закарпатська митниця ДФС безкоштовно видає сертифікати з перевезення товару EUR.1, відповідно до Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Процедура видачі сертифіката максимально спрощена, у найкоротший термін з одночасним посиленням відповідальності експортера за достовірність інформації, яка необхідна для визначення українського походження товару. Порядок заповнення та видачі митницею сертифіката з перевезення товару EUR.1 аналогічний тому, що діє в європейських країнах.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp