Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Інженери та математики побували у словацьких Кошицях на конференції

29 грудня 2015 р., 14:00

Участь у конференції взяли 50 представників УжНУ — близько 40 студентів та викладачів ІТФу та десятеро викладачів матфаку.

Нещодавно група студентів та викладачів інженерно-технічного та математичного факультетів відвідала Кошицький технічний університет – там відбулася конференція, яка зміцнила співпрацю між нашими вишами.


Декан математичного факультету УжНУ Михайло Повідайчик розповів, що гостей із Закарпаття запросив і прийняв декан будівельного факультету Кошицького технічного університету професор Вінсент Квочак. У рамках візиту обговорили проблеми сучасної університетської освіти та можливості дальшої співпраці між нашими вишами. Представники УжНУ мали змогу ознайомитися з організацією навчального процесу на факультеті та поспілкуватися зі студентами, серед яких багато українців.

Кошицький технічний університет є міжнародним партнером нашого вишу. У рамках конференції відбулася презентація будівельного факультету: показали кафедри, розповіли про спеціальності, тамтешні студенти презентували свої розробки.

Відтак гостей запросили на екскурсію дослідницькими лабораторіями, яку провів заступник декана Петер Месарош. Оглядаючи лабораторії, українці побачили, де тестуються зразки нової техніки та ознайомилися із розробками студентів і викладачів Кошицького університету.

Заступник декана математичного факультету Мирослава Глебена розповідає: «Нас у Кошицях чекав сюрприз: ми зустріли студента з України (мешканець Білої Церкви Київської області), який радо долучився до екскурсії і скерував нас у наступних діях. Порадив нам чудовий туристичний маршрут і розповів, куди саме можна піти, гуляючи пішохідною частиною старовинних Кошиць. Враховуючи те, що ми потрапили на конференцію напередодні Різдва, вдалося відчути святкову атмосферу міста: великі різдвяні ярмарки, смачна їжа та напої, цікаві традиції та багато інших атрибутів свята».

Математики висловлюють щиру подяку Кошицькому технічному університету за теплий гостинний прийом, а також викладачам інженерно-технічного факультету за можливість узяти участь у такій конференції.

Ксенія Шокіна,для Медіацентру УжНУ


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp