Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

ГПУ назвала імена людей, які масово вбивали активістів на Майдані

30 грудня 2015 р., 11:55

У Генпрокуратури є докази проти Зінченка і Аброськіна

Генеральна прокуратура України надасть у суді докази, які переконають, що екс-беркутівці Сергій Зінченко і Павло Аброськін є безпосередніми виконавцями тих злочинів, які їм інкримінують (масове вбивство протестуючих 20 лютого). Про це в ефірі"Громадського" повідомив старший прокурор ГПУ Олексій Донськой.

"Досудовим розслідуванням зібрана достатня і беззаперечна доказова база причетності цих обвинувачених до інкримінованих їм злочинів", – заявив він.

Він пояснив, що з урахуванням обсягів кримінального провадження докази в ньому не можуть бути представлені одночасно. Встановлено порядок дослідження доказів, який, за словами Донського, узгоджувався сторонами, в тому числі і сторонами захисту. Згідно цього порядку докази і надаються.

"Ті докази, які в суспільстві прийнято вважати вагомими, вони, виходячи з того порядку дослідження доказів, який встановлений, надаватимуться на більш пізніх етапах. Ці докази, що стосуються безпосередньої участі цих обвинувачених та інших осіб, які діяли в підрозділі в який входили Аброськін і Зінченко, здійснювали масові умисні вбивства протестувальників ", – додав старший прокурор ГПУ.

28 грудня, Святошинський суд Києва продовжив термін утримання під вартою екс-беркутівців Павла Аброськіна та Сергія Зінченка до 25 лютого 2016 року.

У березні-квітні 2014 правоохоронці затримали, а суд заарештував екс-беркутівців Сергія Зінченка, Аброськіна і їхнього командира Дмитра Садівника за підозрою в розстрілі активістів Євромайдану на вулиці Інститутській 20 лютого в Києві.

У вересні минулого року Садівник втік з-під домашнього арешту, його оголосили в розшук. Екс-беркутівців звинувачують у справі про розстріл 39 беззбройних протестувальників на Майдані.

18-20 лютого 2014 активне протистояння між силовиками і протестуючими Майдану перейшло в силову фазу, через що, за даними МОЗ, загинули 82 людини (71 демонстрант і 11 правоохоронців), постраждалими стали 622 людини.

Адвокат екс-беркутівця Павла Аброськіна запевняє, що його підзахисний не використав зброю проти протестувальників під час Євромайдану.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp