Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Карпатах прокинулися звірі

11 січня 2016 р., 14:01

Хижакам не спиться.

Останні кілька днів соцмережі рясніють повідомленнями від мандрівників, які стверджують, що в Карпатах посеред зими прокинулися ведмеді."Дивні сліди помітив у районі Чічвінських гір (Прикарпаття), де зараз безліч відпочиваючих. А мої друзі, які відпочивають в околицях Яремче, помітили схожі сліди недалеко від цього популярного туристичного курорту. Якось неспокійно на душі відразу стало. 

Все-таки не хочеться посеред лісу ніс у ніс зіткнутися з клишавим", – написав у соцмережах житель Івано-Франківська Ілля Камінський.Місцеві інструктори з пішого туризму радять відмовитися від тривалих прогулянок по горах поодинці або невеликими групами, пише kp.ua. А ось екологи, навпаки, заспокоюють численних туристів – клишоногі, навіть прокинувшись серед зими, не поспішають знайомитися з людьми.– Така нестабільна погода збиває всі біоритми життя ведмедів, які прокидаються і відправляються на пошуки їжі, – розповів еколог Тарас Сорочинський. – Ведмідь-шатун – небезпечний звір, голодний і нервовий. Але в пошуках їжі він нишпорить по лісі і не поспішає підходити надто близько до гірських сіл, до місць скупчення людей. Ведмідь – тварина обережна, рідко потрапляє на очі людині.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp